Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tuincentra hopen 'van ganser harte' open te kunnen blijven

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tuincentra hopen "van ganser harte" open te kunnen blijven. Dat zegt Peter Paul Kleinbussink, directeur van tuincentra Intratuin, vooruitlopend op de coronapersconferentie van vrijdag. Kleinbussink waarschuwt ook dat het aantal mensen dat nog snel een kerstboom of kerstversiering wil gaan halen dit weekend misschien kan toenemen als het demissionair kabinet onverhoopt afkondigt dat niet-essentiële winkels zullen moeten sluiten.

"We hopen nog steeds dat we met de maatregelen die we vorig jaar hebben genomen open kunnen blijven. Alle draaiboeken liggen klaar, dat kan meteen ingevoerd worden", zegt Kleinbussink. Voorgaande coronamaatregelen in winkels betroffen onder meer verplicht winkelen met een karretje en een maximumaantal mensen per vierkante meter afhankelijk van de grootte van de winkel. Door de aangekondigde persconferentie komen de laatste paar dagen al iets meer klanten naar de Intratuin-winkels, ziet Kleinbussink. "We zien verhoogde aantallen klantbezoeken en aankopen."

Persconferentie

Vanwege de hoge besmettingsaantallen heeft het demissionair kabinet de persconferentie naar voren gehaald van vrijdag 3 december naar vrijdag 26 november. Winkeliersvereniging INretail riep het kabinet al op "intelligente besluiten aan te kondigen die echt helpen om besmettingsbronnen aan te pakken" en zei dat paniek een slechte raadgever is. Volgens INretail maken winkels topprioriteit van veiligheid.

Lichte stijging

Intergamma, het moederbedrijf van bouwmarkten Gamma en Karwei, laat weten nog niet vooruit te willen lopen op eventuele nieuwe coronamaatregelen, maar voorbereid te zijn op alle scenario's. Alleen Gamma verkoopt kerstbomen, bij Karwei is kerstversiering te krijgen. Een woordvoerster van Intergamma zegt een lichte stijging te zien in de verkoop van kerstdecoratie ten opzichte van eerdere jaren. De kerstbomen worden op dit moment uitgereden bij Gamma, aldus de woordvoerster.

Door de coronapandemie kochten mensen vorig jaar al eerder kerstspullen en die trend zet door, zegt Kleinbussink. Mensen kopen vooral buitenverlichting dit jaar, zegt de Intratuindirecteur. "Alles is tegenwoordig van led en qua stroomverbruik minimaal", legt hij uit. "Het versieren van je boom of heg geeft een gezellige sfeer", aldus Kleinbussink.

Door: ANP

12 april '24 ( 9:37)

Touroperators bereiken de meeste mensen via TV

Touroperators maken het meest gebruik van reclame op televisie. Dat neemt bijna 40 procent van de totale advertenties in beslag. De reclame van TUI Nederland bereikt de meeste Nederlanders (44 procent). Personen van 35 tot en met 49 jaar zien reclames aanzienlijk minder vaak, blijkt uit de Nationale Benchmark Touroperators, een grootschalig onderzoek van Multiscope. Voor het onderzoek zijn 7.000 Nederlanders ondervraagd, meldt Multiscope.

11 april '24 (16:04)

Fietsenfabrikant VanMoof verkoopt weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (11:49)

Nederlandse Oostappen-vakantieparken straks niet meer in handen van Peter Gillis

Peter Gillis stopt als baas van Nederlandse Oostappen-vakantieparken, zo heeft hij donderdag bekendgemaakt. De organisatie komt in handen van een nieuwe uitbater. Gillis gaat wel door met het beheer van de Belgische parken, die onder een nieuw label doorgaan.

08 april '24 (13:25)

Webinar ‘Bloeiende natuur, tevreden gasten’ over natuurinclusief ondernemen

Op dinsdag 9 april organiseren IVN Natuureducatie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland een webinar voor recreatieondernemers. Deze heeft de titel ‘Bloeiende natuur, tevreden gasten’ en biedt een reeks praktische tips en inspiratie voor ondernemers om hun camping-, terras of hotelterrein duurzaam in te richten. Niet alleen fijn voor de gasten, maar ook nog eens voor de natuur. Dat meldt HISWA-RECRON.

05 april '24 (12:57)

Winfried Baijens nieuwe presentator Met het Oog op Morgen

Winfried Baijens gaat het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen presenteren. Dat maakt de NOS vrijdag bekend. De 46-jarige presentator gaat afwisselend met Rob Trip de woensdagse editie presenteren.

05 april '24 (11:20)

Lenny Kuhr beperkt publieke optredens voorlopig tot concerten vanwege 'online bagger'

Lenny Kuhr doet de komende tijd geen optredens in de media meer. De 74-jarige songfestivalwinnares heeft hiertoe volgens haar echtgenoot en manager besloten nadat zij de afgelopen twee weken veel doodsbedreigingen, haatmails en "online bagger" over zich heen had gekregen. Dit gebeurde nadat pro-Palestijnse activisten haar optreden in Waalwijk hadden verstoord.

28 maart '24 ( 9:15)

Met Pasen wordt het druk op de weg, stelt ANWB

Dagjesmensen en toeristen grijpen het paasweekend massaal aan om de weg op te gaan, verwacht de ANWB. De drukte begint donderdagmiddag al, als mensen vanaf hun werk naar huis rijden en gelijktijdig het recreatieverkeer op gang komt. Dat was vorig jaar goed voor de drukste spits van het jaar met 1491 kilometer file. De drukte is volgens de verkeersinformatiedienst vooral voelbaar in het midden van het land en in Noord-Brabant.

28 maart '24 ( 9:05)

Nederland vorig jaar weer grootste exporteur van bier

Nederland was vorig jaar wederom de grootste exporteur van bier binnen de Europese Unie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de handel in bier, bevroren aardappelproducten als friet en chocolade heeft onderzocht. Ons land voerde vorig jaar voor 2 miljard euro aan bier uit. Dat was meer dan België, dat in 2023 voor 1,7 miljard euro aan bier exporteerde.

27 maart '24 (12:13)

Nieuwe pensioenregeling gaat jaar later in: januari 2026

De nieuwe regels voor de pensioenen in Nederland zijn vorig jaar ingegaan. Dat betekent dat ook het Pensioenfonds Recreatie verandert. In eerste instantie wilde de organisatie de nieuwe regeling vanaf 1 januari 2025 laten ingaan. Dat loopt enige vertraging op: d nieuwe regeling gaat een jaartje later in, vanaf 1 januari 2026. Dat meldt Pensioenfonds Recreatie.

26 maart '24 (14:08)

Minimumloon per 1 juli met 1,2 procent omhoog

Een amendement vanuit de Tweede Kamer is vandaag aangenomen. Dat houdt in dat de minimumlonen vanaf 1 juli 2024 met 1,2 procent zullen stijgen. Goed nieuws voor werknemers, maar voor werkgevers – en zeker in de arbeidsintensieve recreatiesector – toch slecht nieuws. Bovenop alle stijgende kosten moeten de werkgevers nu extra loon betalen.