Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Limburg pakt winkelleegstand aan met nieuwe generatie ondernemers

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De provincie Limburg heeft vanuit het kader Kwaliteit Limburgse Centra (KLC) een subsidie van €68.050 verleend aan Stichting Streetwise NXT om aan de slag te gaan met ondernemers in Limburgse winkelgebieden. Dit is een belangrijke impuls voor de aanpak van winkelleegstand als onderdeel van het kader KLC, dat zich richt op het verbeteren van de woon- en leefomgeving in centra in Limburg. Binnen de aanpak van Streetwise hebben sinds 2014 ruim 450 nieuwe ondernemers de weg gevonden naar de winkelgebieden in Limburg, waardoor circa 55.000 m2 leegstaande winkelvloeroppervlakte uit de markt is gehaald door de vestiging van nieuwe ondernemers. Dit meldt de provincie Limburg. 

Gedeputeerde Roefs: “Deze subsidie stelt Stichting Streetwise NXT in staat om een extra impuls te geven aan haar aanpak, onder andere door aan de slag te gaan om minimaal 7.500 m2 leegstaande winkelvloeroppervlakte uit de markt te halen. Hiermee wordt er een concrete impuls gegeven aan de leegstandsreductie in Limburgse centra. Dit is hard nodig, zeker gezien de uitdagingen waarmee de Limburgse retailsector door de coronacrisis wordt geconfronteerd.”

Streetwise

Streetwise begeleidt startende én ervaren ondernemers bij alle stappen die nodig zijn voor een succesvolle vestiging in kernwinkelgebieden. Hierbij wordt nadrukkelijk ingezet op kwalitatieve en vernieuwende concepten die zich structureel in een winkelgebied vestigen. Door deze aanpak functioneert Streetwise, voor de gemeenten waarin zij actief zijn, als buitenboordmotor om winkelgebieden toekomstbestendig te maken.

Post-lockdown: innovatief ondernemerschap stimuleren in Limburgse winkelgebieden

Het project “Post-lockdown: innovatief ondernemerschap stimuleren in Limburgse winkelgebieden” is gemeente(grens) overstijgend. Met Stichting Streetwise NXT wordt de volgende stap gezet om Limburg breed de voedingsbodem te verbeteren voor nieuw innovatief ondernemerschap, als gevolg waarvan vierkante meters winkelvloeroppervlakte uit de markt zullen worden gehaald. Ondernemers in dezelfde fase van ontwikkeling worden gestimuleerd de volgende stap te zetten door te innoveren of uit te breiden. Het project is zowel gericht op het creëren van ruimte voor nieuw ondernemerschap als op het verbinden van een nieuwe generatie ondernemers in alle Limburgse winkelgebieden.
 

Integrale aanpak

 
Leonie Kuepers en Sjaak Vinken, oprichters van Stichting Streetwise (NXT), vervolgen: “We kunnen ervan uitgaan dat de trends die voor en tijdens corona zijn ingezet, zoals veranderend consumentengedrag en de toename van winkelleegstand, niet meer aan relevantie gaan inboeten de komende jaren. Door deze subsidie kunnen wij onze integrale aanpak nog verder brengen en ons inzetten om Limburg breed winkelgebieden toekomstbestendig te maken”.
 
Door: Nationale Recreatiegids
12 april '24 ( 9:37)

Touroperators bereiken de meeste mensen via TV

Touroperators maken het meest gebruik van reclame op televisie. Dat neemt bijna 40 procent van de totale advertenties in beslag. De reclame van TUI Nederland bereikt de meeste Nederlanders (44 procent). Personen van 35 tot en met 49 jaar zien reclames aanzienlijk minder vaak, blijkt uit de Nationale Benchmark Touroperators, een grootschalig onderzoek van Multiscope. Voor het onderzoek zijn 7.000 Nederlanders ondervraagd, meldt Multiscope.

11 april '24 (16:04)

Fietsenfabrikant VanMoof verkoopt weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (11:49)

Nederlandse Oostappen-vakantieparken straks niet meer in handen van Peter Gillis

Peter Gillis stopt als baas van Nederlandse Oostappen-vakantieparken, zo heeft hij donderdag bekendgemaakt. De organisatie komt in handen van een nieuwe uitbater. Gillis gaat wel door met het beheer van de Belgische parken, die onder een nieuw label doorgaan.

08 april '24 (13:25)

Webinar ‘Bloeiende natuur, tevreden gasten’ over natuurinclusief ondernemen

Op dinsdag 9 april organiseren IVN Natuureducatie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland een webinar voor recreatieondernemers. Deze heeft de titel ‘Bloeiende natuur, tevreden gasten’ en biedt een reeks praktische tips en inspiratie voor ondernemers om hun camping-, terras of hotelterrein duurzaam in te richten. Niet alleen fijn voor de gasten, maar ook nog eens voor de natuur. Dat meldt HISWA-RECRON.

05 april '24 (12:57)

Winfried Baijens nieuwe presentator Met het Oog op Morgen

Winfried Baijens gaat het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen presenteren. Dat maakt de NOS vrijdag bekend. De 46-jarige presentator gaat afwisselend met Rob Trip de woensdagse editie presenteren.

05 april '24 (11:20)

Lenny Kuhr beperkt publieke optredens voorlopig tot concerten vanwege 'online bagger'

Lenny Kuhr doet de komende tijd geen optredens in de media meer. De 74-jarige songfestivalwinnares heeft hiertoe volgens haar echtgenoot en manager besloten nadat zij de afgelopen twee weken veel doodsbedreigingen, haatmails en "online bagger" over zich heen had gekregen. Dit gebeurde nadat pro-Palestijnse activisten haar optreden in Waalwijk hadden verstoord.

28 maart '24 ( 9:15)

Met Pasen wordt het druk op de weg, stelt ANWB

Dagjesmensen en toeristen grijpen het paasweekend massaal aan om de weg op te gaan, verwacht de ANWB. De drukte begint donderdagmiddag al, als mensen vanaf hun werk naar huis rijden en gelijktijdig het recreatieverkeer op gang komt. Dat was vorig jaar goed voor de drukste spits van het jaar met 1491 kilometer file. De drukte is volgens de verkeersinformatiedienst vooral voelbaar in het midden van het land en in Noord-Brabant.

28 maart '24 ( 9:05)

Nederland vorig jaar weer grootste exporteur van bier

Nederland was vorig jaar wederom de grootste exporteur van bier binnen de Europese Unie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de handel in bier, bevroren aardappelproducten als friet en chocolade heeft onderzocht. Ons land voerde vorig jaar voor 2 miljard euro aan bier uit. Dat was meer dan België, dat in 2023 voor 1,7 miljard euro aan bier exporteerde.

27 maart '24 (12:13)

Nieuwe pensioenregeling gaat jaar later in: januari 2026

De nieuwe regels voor de pensioenen in Nederland zijn vorig jaar ingegaan. Dat betekent dat ook het Pensioenfonds Recreatie verandert. In eerste instantie wilde de organisatie de nieuwe regeling vanaf 1 januari 2025 laten ingaan. Dat loopt enige vertraging op: d nieuwe regeling gaat een jaartje later in, vanaf 1 januari 2026. Dat meldt Pensioenfonds Recreatie.

26 maart '24 (14:08)

Minimumloon per 1 juli met 1,2 procent omhoog

Een amendement vanuit de Tweede Kamer is vandaag aangenomen. Dat houdt in dat de minimumlonen vanaf 1 juli 2024 met 1,2 procent zullen stijgen. Goed nieuws voor werknemers, maar voor werkgevers – en zeker in de arbeidsintensieve recreatiesector – toch slecht nieuws. Bovenop alle stijgende kosten moeten de werkgevers nu extra loon betalen.