Normal_rss_entry-311341

De reissector is blij met het verlengen van de toegezegde steun in de komende drie maanden, zegt reisbrancheorganisatie ANVR. Tegelijkertijd vraagt de organisatie het kabinet de financiële steun door te zetten tot het einde van het jaar.

Grote en kleine reisorganisaties hebben de overheidssteun namelijk hard nodig om vijftien maanden stilliggen te overleven en om de komende maanden de coronacrisis te overbruggen, aldus de ANVR. Het kabinet moet volgens de brancheorganisatie beseffen dat ook de reissector overwegend bestaat uit mkb-bedrijven die het hoofd boven water proberen te houden.

Voorzitter van de ANVR Frank Oostdam reageert daarom gematigd enthousiast op het besluit van het kabinet. "Wij zijn blij met de toegezegde steun, maar zijn er nog niet gerust op wat er na die drie maanden gebeurt." Ook geeft Oostdam aan dat er voor een grote groep zelfstandige reisagenten nog helemaal niets geregeld is. "Want zij kunnen van geen enkele regeling gebruikmaken."

De steunregelingen worden met drie maanden verlengd, tot het einde van september. Het huidige steunpakket zou eerst op 1 juli aflopen.

Door: ANP