Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oppositie fel over uitspraak van Rutte over terrassen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Dat premier Mark Rutte noodgedwongen moet terugkomen van een eerdere hoopvolle boodschap dat de terrassen begin april misschien toch weer beperkt open kunnen, is tegen het zere been van de oppositie.

Rutte zei op de persconferentie van 8 maart dat de buitenterrassen open konden als de besmettingsgraad niet te veel zou toenemen, en het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen niet te veel toeneemt. Maar de besmettingscijfers gaan juist niet de goede kant op. Veel partijen vinden dat Rutte niets had moeten zeggen. "Wat bezielde hem?" vraagt SP-leider Lilian Marijnissen zich af. "Was dat soms de verkiezingskoorts?"

Ook andere partijen verdenken Rutte ervan campagne te hebben gevoerd tijdens de persconferentie. "Feit is dat Rutte voor de verkiezingen meer vrijheid beloofde, om er meteen na de verkiezingen op terug te komen", zegt PVV-leider Geert Wilders. De nieuwe persconferentie, die afgelopen dinsdag werd gehouden, had "een stuk korter gekund", zegt DENK-leider Farid Azarkan. "Volgens mij had de minister-president kunnen aangeven dat al datgene hij beloofde, zo toevalligerwijs vlak voor de verkiezingen, niet uitgevoerd ging worden."

"Het kabinet belooft veel, maar levert te weinig", moppert PvdA-leider Lilianne Ploumen. Zij hekelt "het in het vooruitzicht stellen van versoepelingen twee weken geleden, terwijl iedereen toen al kon aanvoelen dat de kans uiterst klein was dat die ook doorgevoerd kunnen worden". Ook Marijnissen zegt dat de cijfers er twee weken geleden "niet goed uitzagen. Ook toen lagen de voorspellingen over de derde golf al in volle omvang op tafel."

Door: ANP

17 juni '24 (10:35)

Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.

06 juni '24 ( 8:50)

Onderweg naar Schiphol met de trein? Reken op vertraging en drukte

Van en naar Schiphol Airport rijden veel minder treinen door een kapotte bovenleiding. ProRail werkt eraan. De verstoring duurt naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur.

06 juni '24 ( 8:33)

Concertbezoekers moeten rekening houden met langere reistijd

Fans die woensdagavond met de trein naar de concerten van KANE en AC/DC in Amsterdam gaan, moeten rekening houden met een langere reistijd. Aanleiding is een eerdere storing, waarschuwen concertorganisator MOJO en de NS.

05 juni '24 (10:58)

Donald Duck Weekblad zoekt met wedstrijd naar buurman voor stripfiguur

Het Donald Duck Weekblad is op zoek naar een nieuwe buur voor de beroemde stripeend. Het blad organiseert een wedstrijd waarbij iedereen een ontwerp kan insturen van de nieuwe buur voor Donald Duck.