H&M gaat kledingzaken openstellen voor winkelen op afspraak

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Kledingketen H&M gaat zijn bijna honderd Nederlandse winkels binnenkort heropenen voor winkelen op afspraak. Dat heeft het Zweedse concern besloten na de door de overheid aangekondigde versoepelingen voor grote winkelketens. Eerder koos H&M er nog voor om voorlopig dicht te blijven. Ook deed de kledingketen niet mee aan de mogelijkheid van bestellen en afhalen, ook wel bekend als 'click & collect'.

Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zeiden maandagavond tijdens de coronapersconferentie dat er vanaf volgende week meer mensen tegelijkertijd op afspraak kunnen winkelen. Daar is H&M erg blij mee, vandaar dat de keten zelf nu ook mogelijkheden ziet om de deuren te heropenen.

"We zien dat klanten enorm graag weer onze winkels willen bezoeken", geeft Stefan Vos, salesmanager voor H&M in Nederland, aan. Hij wijst erop dat mensen afgelopen weken wel terecht konden bij de webwinkel van H&M. "Maar we weten ook hoe belangrijk onze fysieke winkels zijn."

Minder mensen

Wanneer klanten precies weer welkom zijn bij H&M is nog niet duidelijk. Het is de bedoeling dat alle filialen weer open gaan. Kleinere winkels zullen door de coronabeperkingen dan minder mensen tegelijk ontvangen dan de grotere zaken.

Volgens de overheid mogen winkels momenteel nog maximaal twee klanten per verdieping op afspraak ontvangen, mits die 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Vanaf volgende week wordt daarbij ook naar het vloeroppervlak gekeken. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen, tot een maximum van vijftig klanten.

Door: ANP