Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

FNV: sluit supermarkten tijdens kerstdagen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
DEEN Supermarkten ziet niks in het plan van vakbond FNV Handel om met kerst de deuren te sluiten. De keten vindt het juist van belang open te blijven voor een goede doorstroming in de winkels.

Eerder op de dag pleitte de vakbond ervoor alle supermarkten op slot te gooien tijdens de kerstdagen. Dat moet er vooral voor zorgen dat het winkelpersoneel rust krijgt, zegt sectorhoofd van FNV Handel Mari Martens in het AD. Martens verwacht niet dat zo'n sluiting voor problemen zorgt. "De meesten zorgen er echt wel voor dat ze hun boodschappen tijdig in huis hebben."

Volgens algemeen directeur Leendert van Eck van DEEN zijn de winkels in tegenstelling tot andere jaren juist op eerste en tweede kerstdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. "Dit is belangrijk om klanten de gelegenheid te bieden zoveel mogelijk gespreid hun boodschappen te doen en geen stress te hebben over eventueel vergeten boodschappen." Over de belasting voor de medewerkers zegt hij: "Natuurlijk was het een zwaar jaar voor onze medewerkers". "Maar wij hebben geen problemen om onze winkels op de eerder genoemde tijdstippen te bemannen. Het werken in de supermarkt betekent ook afleiding voor de veelal jonge medewerkers."

'Onverantwoord'

Volgens FNV'er Martens gaat het veel over zorgmedewerkers als het om overbelasting door corona gaat, maar zit ook het supermarktpersoneel aan zijn taks. "Medewerkers willen na dit zware jaar Kerstmis met hun dierbaren doorbrengen en niet in een overvolle supermarkt."

Daar komt volgens de FNV-bestuurder bij dat er een zeer grote kans is dat het tijdens de kerstdagen te druk wordt in de winkels. "Het is nu al razend druk", aldus Martens. "In de supermarkten werken bovendien veel jonge mensen. Het is onverantwoord hen met deze toeloop op te zadelen. Bij het merendeel van deze winkels is geen beveiliging, de coronamaatregelen worden absoluut niet overal nageleefd en gehandhaafd."

Door: ANP

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.

06 juni '24 ( 8:50)

Onderweg naar Schiphol met de trein? Reken op vertraging en drukte

Van en naar Schiphol Airport rijden veel minder treinen door een kapotte bovenleiding. ProRail werkt eraan. De verstoring duurt naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur.

06 juni '24 ( 8:33)

Concertbezoekers moeten rekening houden met langere reistijd

Fans die woensdagavond met de trein naar de concerten van KANE en AC/DC in Amsterdam gaan, moeten rekening houden met een langere reistijd. Aanleiding is een eerdere storing, waarschuwen concertorganisator MOJO en de NS.

05 juni '24 (10:58)

Donald Duck Weekblad zoekt met wedstrijd naar buurman voor stripfiguur

Het Donald Duck Weekblad is op zoek naar een nieuwe buur voor de beroemde stripeend. Het blad organiseert een wedstrijd waarbij iedereen een ontwerp kan insturen van de nieuwe buur voor Donald Duck.

31 mei '24 (10:58)

IVN en Green Key bundelen krachten voor vergroening recreatiesector

De Nederlandse recreatiesector kan groener en duurzamer. Dat vinden IVN Natuureducatie en Stichting KMVK, de organisatie achter het duurzaamheidskeurmerk Green Key. Ze starten de samenwerking met het aanbieden van de ‘Natuurinclusief ondernemen module’, die zij samen hebben opgesteld. Hiermee hopen de organisaties recreatiebedrijven aan te sporen om verder te verduurzamen en te vergroenen, meldt IVN.

30 mei '24 (12:12)

Unieke samenwerking: Hello Fresh en de Efteling maken recepten gebaseerd op attracties

HelloFresh en de Efteling hebben hun krachten gebundeld om een unieke samenwerking te lanceren. Voor het eerst brengen ze samen een reeks recepten uit die zijn geïnspireerd op de beroemde attracties van het sprookjespark. Deze samenwerking combineert de magie van de Efteling met de culinaire expertise van HelloFresh, zo meldt Fonk.

30 mei '24 ( 8:38)

Woensdag brachten Amsterdammers laatste eerbetoon aan Jan Otten

Amsterdammers hebben woensdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Na een tocht langs verschillende plekken op de Wallen was er een openbaar afscheid in de roze verlichte Waalse Kerk, met optredens van onder anderen Glennis Grace en Samantha Steenwijk.