Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reisbranche bereidt zich voor op beter vakantiejaar, koopt volop hotelkamers in

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Vanwege de coronamaatregelen is op vakantie gaan nu vrijwel onmogelijk, maar volgend jaar staan Nederlanders waarschijnlijk weer te popelen om op reis te gaan. Touroperators krijgen al weer boekingen binnen voor de zomermaanden en zijn ook al druk bezig om hotelkamers in te kopen voor het nieuwe seizoen. Ook wordt er met de overheid gepraat over de nodige voorbereidingen.

Branchevereniging ANVR verwacht in het begin van 2021 nog veel hinder van de virusuitbraak en de reisadviezen van de overheid. Maar als de langverwachte coronavaccins en sneltesten op luchthavens er dan eindelijk zijn, kan het volgens ANVR-topman Frank Oostdam hard gaan. "We merken aan het zoekgedrag op sites dat veel mensen nu al informatie aan het inwinnen zijn over vakanties."

Corendon

Na de recente hoopgevende berichten over sneltesten en vaccins, ziet Corendon het aantal vakantieboekingen voor de komende zomer zelfs al weer "gestaag" toenemen. "We merken dat onze klanten niet kunnen wachten om weer op vakantie te gaan", stelt directeur-eigenaar Atilay Uslu. Om verdere financiële drempels bij mensen weg te nemen, heeft de touroperator besloten om voucherloze zomervakanties te gaan aanbieden. Mocht Corendon straks toch nog reizen moeten annuleren, dan krijgt de klant zijn geld binnen twee weken terug.

Boekingen

Echt heel veel geboekt voor volgend jaar wordt er volgens de ANVR overigens nog niet. "Mensen wachten toch af tot er meer duidelijkheid is. Waarschijnlijk wordt het een echt last-minute-jaar", denkt Oostdam. Hij raadt reisorganisaties daarom aan om voorzichtig te zijn met het inkopen van kamers. "Ze kunnen het beste uitgaan van ongeveer 50 procent van een normaal jaar."

Canarische eilanden

Helemaal onmogelijk is op vakantie gaan nu overigens niet. De Canarische eilanden vormen nog een geel vlekje op de wereldkaart. Maar omdat premier Mark Rutte Nederlanders eerder een "dringend" negatief reisadvies gaf voor reizen naar het buitenland tot half januari, vliegen er in de praktijk amper nog mensen naar de Spaanse archipel.

Aruba, Bonaire en Curaçao

Oostdam benadrukt dat Aruba, Bonaire en Curaçao een uitzonderingspositie hebben en buiten het algemene negatieve reisadvies van de minister-president vallen. Er zijn volgens hem nog steeds Nederlanders die op deze bestemmingen boeken, om bijvoorbeeld de kerstdagen door te brengen in het Caribische deel van het Nederlandse koninkrijk. Om hele grote aantallen gaat dit niet, aldus Oostdam. Dat komt onder meer door de coronaregels ter plaatse. Op Curaçao worden voorlopig maar 20.000 internationale toeristen per maand toegelaten.

Door: ANP

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.

06 juni '24 ( 8:50)

Onderweg naar Schiphol met de trein? Reken op vertraging en drukte

Van en naar Schiphol Airport rijden veel minder treinen door een kapotte bovenleiding. ProRail werkt eraan. De verstoring duurt naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur.

06 juni '24 ( 8:33)

Concertbezoekers moeten rekening houden met langere reistijd

Fans die woensdagavond met de trein naar de concerten van KANE en AC/DC in Amsterdam gaan, moeten rekening houden met een langere reistijd. Aanleiding is een eerdere storing, waarschuwen concertorganisator MOJO en de NS.

05 juni '24 (10:58)

Donald Duck Weekblad zoekt met wedstrijd naar buurman voor stripfiguur

Het Donald Duck Weekblad is op zoek naar een nieuwe buur voor de beroemde stripeend. Het blad organiseert een wedstrijd waarbij iedereen een ontwerp kan insturen van de nieuwe buur voor Donald Duck.

31 mei '24 (10:58)

IVN en Green Key bundelen krachten voor vergroening recreatiesector

De Nederlandse recreatiesector kan groener en duurzamer. Dat vinden IVN Natuureducatie en Stichting KMVK, de organisatie achter het duurzaamheidskeurmerk Green Key. Ze starten de samenwerking met het aanbieden van de ‘Natuurinclusief ondernemen module’, die zij samen hebben opgesteld. Hiermee hopen de organisaties recreatiebedrijven aan te sporen om verder te verduurzamen en te vergroenen, meldt IVN.