Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Alle prostitutieramen moeten twee weken dicht vanwege nieuwste coronaregels

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Alle prostitutieramen in Nederland moeten vanwege de nieuwste coronamaatregelen in elk geval de komende twee weken gesloten blijven. De ramen met de rode lampen vallen onder het begrip seksinrichting, net als seksclubs, privéhuizen en erotische massagesalons. Dat staat in een toelichting van de rijksoverheid op de nieuwe noodverordening die sinds woensdagavond in alle veiligheidsregio's geldt.

De prostitutieramen waren in het voorjaar ook al enige tijd gesloten wegens de maatregelen tegen het coronavirus. Nadat dinsdag nieuwe, strenge maatregelen waren aangekondigd, ontstond enige verwarring over welke seksbedrijven ditmaal onder het tijdelijke verbod zouden vallen, zegt Robin Middel, woordvoerder van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie Covid-19. Net als in mei van dit jaar is nu vastgesteld dat "alle inrichtingen waar bedrijfsmatig gelegenheid wordt gegeven tot het verrichten van seksuele handelingen of waar voor een derde tegen betaling of bedrijfsmatig vertoningen van erotisch-pornografische aard worden aangeboden" in elk geval tot 18 november dicht blijven.

Niet meer dan twee personen thuis ontvangen

Aangezien het om een landelijke maatregel gaat, hoeven de gemeenten of veiligheidsregio's waar nog raamprostitutie voorkomt er zelf geen besluit over te nemen. Dat geldt onder meer voor Groningen, Arnhem en Nijmegen. Utrecht heeft geen prostitutieramen meer. De tippelzone in Nijmegen is nog wel open, zegt een woordvoerster, omdat daarover in de nieuwste noodverordening niet wordt gesproken. Volgens Middel is het thuis aanbieden van seks ook toegestaan, zolang de sekswerker maar niet meer dan twee personen tegelijk ontvangt.

Door: ANP

18 juni '24 (11:02)

Gemeente Veere spekt kas met toeristenbelasting

Het blijkt dat de toeristenbelasting die gemeentes ontvangen voor verblijfsgasten in hun gemeente erg lucratief kan zijn. PZC meldt dat de gemeente Veere in 2023 meer dan 10 miljoen euro aan toeristenbelasting heeft kunnen incasseren. Dat is bijna een miljoen meer dan in het jaar ervoor.

17 juni '24 (10:35)

Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.

06 juni '24 ( 8:50)

Onderweg naar Schiphol met de trein? Reken op vertraging en drukte

Van en naar Schiphol Airport rijden veel minder treinen door een kapotte bovenleiding. ProRail werkt eraan. De verstoring duurt naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur.

06 juni '24 ( 8:33)

Concertbezoekers moeten rekening houden met langere reistijd

Fans die woensdagavond met de trein naar de concerten van KANE en AC/DC in Amsterdam gaan, moeten rekening houden met een langere reistijd. Aanleiding is een eerdere storing, waarschuwen concertorganisator MOJO en de NS.