Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

HISWA-RECRON enthousiast over toegankelijkheidszelfscan voor bedrijven

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Donderdag 29 oktober 2020 lanceren VNO-NCW, MKB-Nederland en social enterprise Ongehinderd gezamenlijk, het programma MKB Toegankelijk in de provincie Zeeland. MKB Toegankelijk is een gratis online zelfscan. Met deze zelfscan kan een ondernemer, aan de hand van een aantal vaste criteria, de toegankelijkheid van zijn/haar eigen bedrijf binnen enkele minuten in kaart brengen. HISWA-RECRON vindt dit een goede ontwikkeling omdat ondernemers met deze scan direct inzicht hebben of hun accommodatie in de basis toegankelijk is.
Toegankelijkheid van bedrijven voor mensen met een beperking wordt steeds belangrijker. Het hebben van een toegankelijk bedrijf is anno 2020 van groot belang en wordt, zeker gezien de vergrijzing, steeds belangrijker. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. 
 

Ondernemer, pak de kans

 
Mensen met een beperking maken gebruik van een rolstoel, zijn slecht ter been, blind of slechtziend, doof of slechthorend, of hebben een assistentiehond. Net als ieder ander, gaan ook zij graag op pad voor een hapje of een drankje, een weekendje weg of een welverdiende vakantie. In de praktijk blijkt dat niet iedere ondernemer zich bewust is van de mate van toegankelijkheid van de winkel, de accommodatie of locatie. Dat is jammer, want iedereen moet ongehinderd mee kunnen doen in de samenleving én ondernemers laten hiermee kansen liggen. Een locatie hoeft overigens niet altijd honderd procent toegankelijk te zijn, het is wel belangrijk om goed te communiceren over welke voorzieningen er zijn.
 

15 procent meer omzet - doe de gratis zelfscan

 
De online zelfscan is een praktische en eenvoudige tool die ondernemers belangrijke informatie biedt over de toegankelijkheid van hun bedrijf. Door in te spelen op de behoefte van mensen met een beperking is de kans op groei in omzet 15 procent. Een minder-valide bezoeker wordt vaak vergezeld door een complete familie of vriendengroep. Ook zij kiezen daarmee voor een goed toegankelijke locatie. Het levert trouwe, tevreden en méér bezoekers en meer omzet op.
 
Nieuwsgierig hoe toegankelijk jouw bedrijf is? De zelfscan is voor HISWA-RECRON-leden te downloaden in de kennisbank.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
21 juni '24 ( 8:55)

'Swift-effect' ook te merken door busbedrijf FlixBus: toename boekingen

Busbedrijf FlixBus ziet in aanloop naar het concert van Taylor Swift in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA een klein "Taylor Swift-effect", met een toename van 8 tot 13 procent in het aantal boekingen rond de concertdagen vergeleken met een normale periode. Ook de Twentse busvervoerder Brookhuis merkt dat er veel vraag is naar vervoer van en naar Amsterdam. Het busbedrijf brengt van 4 tot en met 6 juli ruim tweehonderd Taylor Swift-fans van en naar het concert van de popster. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, laat het bedrijf donderdag weten.

20 juni '24 ( 9:10)

Koopjedeal.nl stopt week na boete van ACM

Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

20 juni '24 ( 8:30)

Komst van Taylor Swift zorgt voor 'Swiftonomics' en geeft lokale ondernemers een boost

De komst van popster Taylor Swift naar een drie keer uitverkochte Amsterdamse Johan Cruijff ArenA begin volgende maand kan de lokale economie een korte, maar merkbare boost geven. Maar economen zeggen dat de impact op de omvangrijke Nederlandse economie beperkt is, omdat mensen op andere uitgaven zullen besparen en doordat bijvoorbeeld de opbrengsten uit de ticketverkoop naar de Amerikaanse onderneming van Swift wegvloeien.

18 juni '24 (11:02)

Gemeente Veere spekt kas met toeristenbelasting

Het blijkt dat de toeristenbelasting die gemeentes ontvangen voor verblijfsgasten in hun gemeente erg lucratief kan zijn. PZC meldt dat de gemeente Veere in 2023 meer dan 10 miljoen euro aan toeristenbelasting heeft kunnen incasseren. Dat is bijna een miljoen meer dan in het jaar ervoor.

17 juni '24 (10:35)

Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.