Strand Domburg

Op vakantie in eigen land blijkt toch niet zo gunstig voor de portemonnee als vaak gedacht wordt. Voor een weekje all-inclusive verblijven betaal je haast net zoveel in Nederland als in de meer populaire vakantielanden. Dit blijkt uit recente cijfers de Vakantie Discounter.

De meeste all-inclusive vakanties voor deze zomer werden geboekt naar Griekenland, Spanje en Turkije de populairste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie. Voor een 8-daagse vakantie (zeven nachten) ben je gemiddeld 700 euro per persoon kwijt. Dat is inclusief vlucht.
 
Voor een 8-daagse vakantie met all-informule in Nederland ben je zo’n 620 euro kwijt, zonder vlucht of transport. Echt groot is het verschil dus niet.
 

Griekenland populairst

 
Griekenland is dit jaar de populairste bestemming om een weekje te ‘all-innen’, gevolgd door Spanje en Turkije. Italië en Oostenrijk maken de top-5 compleet. Een weekje all-inclusive in Griekenland kost je gemiddeld 763 euro per persoon, gevolgd door Spanje (687 euro) en Turkije (640 euro). Wie graag op de centen let kan het best een weekje naar Oostenrijk (359 euro), al wordt hier wel uitgegaan van eigen vervoer in plaats van een vlucht. Een weekje Italië kost zo’n 554 euro per persoon. 
 
De prijzen zijn gebaseerd op 8-daagse vakanties met vertrek van 1 tot en met 31 augustus. Zie ook de website van de Vakantie Discounter
 
Door: Nationale Recreatiegids