ID&T schikt met verzekeraars over coronaschade festivals

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
ID&T en verzekeraars Nationale Nederlanden en Reaal hebben deze week geschikt over de afwikkeling van de schade die de festivalorganisator vanwege de coronacrisis heeft geleden. De lopende zaak tussen de organisator achter festivals als Mysteryland en Awakenings en de verzekeraars is daarmee stopgezet.

Afgeblazen festivals

ID&T stapte naar de rechter omdat de organisatie vanwege afgeblazen festivals veel financiƫle schade heeft geleden. De rechter bepaalde vorige maand dat de organisator een voorschot van 1,3 miljoen euro tegemoet kon zien, waarop de verzekeraars in hoger beroep gingen. De partijen zijn er nu alsnog samen uitgekomen. Over de getroffen regeling doen ze geen uitspraken.

Geschil met verzekeraars

De kwestie is echter nog niet helemaal afgelopen. Het geschil met medeverzekeraars Amlin en Chubb is nog niet opgelost en loopt vooralsnog door in hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam. Wel gaan ID&T en de medeverzekeraars binnenkort met elkaar om de tafel om te praten over een regeling.

Regeling voor coronaschade

ID&T heeft goede hoop dat het ook met hen wordt opgelost. "Wij zijn blij dat Nationale Nederlanden en Reaal met ons in gesprek hebben willen gaan en dat we samen tot een goede regeling zijn gekomen. Zoals eerder door mij gezegd: de huidige economische en maatschappelijke situatie leent zich niet voor langdurige procedures in de rechtszaal. Wij verwachten ook met Amlin en Chubb op korte termijn tot een oplossing te kunnen komen", aldus Bas Meijer, legal counsel en woordvoerder van ID&T Holding.

Door: ANP