Kaart Toeristische en Recreatieve Dichtheid van Nederland

De naam zegt het al: de Kaart Toeristische en Recreatieve Dichtheid van Nederland laat zien waar de toeristische en recreatieve ondernemers van Nederland gevestigd zijn . Dat is onder meer voor crowdmanagers erg handig in deze coronatijden. De kaart wordt gratis beschikbaar gesteld door initiatiefnemer Insiders Online. Dit meldt Pretwerk.
 

“We hebben gekeken naar alle data in de Citynavigator Open Data Platformen van onze DMO’s in Nederland, van de Wadden tot Maastricht.  Meer dan 400 grote en kleine bestemmingen in Nederland hebben we letterlijk in kaart gebracht”, zo vertelt Pascal Vleugels van Insiders Online tegenover Pretwerk. “Op deze manier kunnen we inzichtelijk maken waar de dichtheid van toeristische ondernemers het grootste is.”
 

Steeds meer dekking

 
Op lokaal niveau bestonden er vergelijkbare kaarten, maar op nationaal niveau nog niet. De nieuwe zogeheten heatmap van Insiders Online brengt daar nu verandering in: een groot deel van Nederland is al gedekt, maar de drie grote steden (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) en de provincie Zeeland zijn bijvoorbeeld nog nauwelijks present op de kaart. Daar zal gaandeweg verandering in komen.
 
Voor meer informatie over de Kaart Toeristische Dichtheid Nederland, ga naar de website van Insiders Online. Daar is uiteraard ook de kaart zelf te vinden.
 
Door: Nationale Recreatiegids