Normal_nijmegen__binnenstad__terrassen__horeca__plein_

Nijmeegse ondernemers in de binnenstad of in de cultuur-, evenementen- en horecasector kunnen vanaf 24 juni subsidie aanvragen voor plannen die Nijmegenaren verbinden. Het plan moet voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. De gemeente stelt in totaal 200.000 euro beschikbaar voor het Anderhalvemeter-steunfonds. Dit geld komt uit het noodhulpbudget van de provincie Gelderland. Dit meldt de gemeente Nijmegen.

Het coronavirus zorgt voor veel veranderingen in de culturele-, de horeca- en de evenementensector. Deze sectoren kunnen minder publiek ontvangen dan voorheen en moeten zich aanpassen aan de 1,5 meter maatregelen. De gemeente Nijmegen wil nieuwe ideeën en mogelijkheden aanmoedigen en start daarom het Anderhalvemeter-steunfonds. 
 

Anderhalvemeter-steunfonds
 

Wethouder Monique Esselbrugge: "De plannen die de subsidie krijgen moeten innovatief zijn en de positie van de horeca-, evenementen- en de culturele sector versterken. In deze crisis hebben we al eerder gezien dat ondernemers slimme oplossingen verzinnen en de samenwerking opzoeken. Zo bieden meerdere restaurants al samen hun thuisbezorgmaaltijden aan en kijken ondernemers naar digitale mogelijkheden." 
Om de subsidie uit het Anderhalvemeter-steunfonds te ontvangen moeten de plannen wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De precieze voorwaarden staan op nijmegen.nl/subsidies. Ondernemers hebben tot en met 19 juli om hun plannen aan te dragen. Begin augustus wordt besloten welke plannen subsidie ontvangen.
 

‘Blij met Anderhalvemeter-steunfonds’

 
Wethouder Noël Vergunst geeft aan blij te zijn met het Anderhalvemeter-steunfonds. "Met deze subsidie zetten we de kennis in van onder meer de cultuursector, die door de coronacrisis flink getroffen is. Ik hoop dat zij hun creativiteit kunnen inzetten om nieuwe dingen te ontwikkelen, binnen de sector en vooral ook in samenwerking met andere Nijmeegse ondernemers. Als wethouder cultuur heb ik in deze constructie al veel mooie plannen voorbij zien komen."

Door: Nationale Recreatiegids