Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zeilscholen HISWA-RECRON zien zomercursussen weer zitten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De zeilscholen die zijn aangesloten bij HISWA-RECRON denken vanaf 5 juli weer te kunnen starten met zomercursussen. Dit komt deels door het opheffen van de maatregel voor jongeren tot en met 18 jaar om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Zo kunnen weer lessen met tweemanszeilboten en kielboten worden gegeven. De sector heeft een protocol opgesteld om zeillessen tijdens corona werkbaar te maken. Dit meldt HISWA-RECRON. 

Ook volwassenen kunnen weer lessen volgen, uiteraard met anderhalve meter afstand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan privélessen of lessen volgen op afstand. De afgelopen paar weken deden enkele zeilscholen dit ook al.

Volgens HISWA-RECRON is het voor haar zeilscholen goed dat vanaf de zomer weer honderd mensen bij elkaar mogen komen. Zo kunnen de drukke zomerweken van zeilscholen weer doorgaan. De branche heeft wel een protocol opgesteld, waarbij de scholen zich te houden hebben aan de richtlijnen van het RIVM. Friesland heeft al akkoord op het protocol en kan er komende zomer mee aan de slag.

Wat staat er in het protocol?

Een zeilweek mag volgens het protocol alleen van start met deelnemers en begeleiders zonder gezondheidsklachten. Omdat mensen zomaar kunnen claimen gezond te zijn, zal gecontroleerd worden met enkele controlevragen die het RIVM heeft opgesteld. Het risico op verspreiding van eventuele corona wordt beperkt door ieder groep af te sluiten van de wereld om zich heen en alleen contact te laten hebben met een vaste groep begeleiders. 

Door: Nationale Recreatiegids

18 maart '24 (12:40)

Staat van Groningse vrijetijdsector in online Vrijetijdsmonitor

Hoe is het gesteld met de ondernemers in de vrijetijdsector in de provincie Groningen? En hoe gaat het met het aantal overnachtingen, werkgelegenheid, recreatieve routes en het imago van de sector? Om die vragen te beantwoorden heeft de provincie Groningen de online Vrijetijdsmonitor gemaakt. Hier is alle informatie over de vrijetijdsector bijeengebracht. Ondernemers, onderzoekers, journalisten en bedrijfsmakers kunnen hier naar kijken om inzicht te krijgen in de situatie in Groningen, meldt de provincie. 

14 maart '24 ( 9:50)

Basic-Fit in het groen: meer en duurdere abonnementen verkocht

Basic-Fit heeft vorig jaar meer en duurdere sportabonnementen verkocht, ondanks een tegenvallende vraag in Frankrijk. Het aantal leden van de beursgenoteerde fitnessketen steeg met 13 procent naar 3,8 miljoen, maakte het bedrijf bij de jaarcijfers bekend.

11 maart '24 (15:30)

De mooiste treinroutes in Nederland – Deel twee!

Door het ganse land zijn er mooie treinroutes te vinden. In dit artikel ga je van zee naar bos en van weiland naar stad. Sprinters (SPR), Intercity’s (IC) en stoptreinen komen aan bod. Dit is een tweede reeks met toppers van het railvervoer die wij voor jou hebben geselecteerd.

08 maart '24 (12:16)

Giethoornse bootverhuurders over vaarbelasting: ‘Niks te maken met overlast’

De gemeente Steenwijkerland wil bootverhuurders belasten met een vaarbelasting. Volgens de gemeente een mooie manier om bezoekers mee te laten betalen aan het terugdringen van de overlast door toerisme in Giethoorn. Ondernemers in de bootverhuur zien het echter anders. Zij verenigen zich in de stichting Vaarbeleid Steenwijkerland, die gezamenlijk vindt dat de heffing ‘oneerlijk’ is. Of dat inderdaad het geval is, daar moet de rechter over beslissen. Dat meldt RTV Oost.

08 maart '24 (11:42)

Duizenden mkb'ers moeten deel energiecompensatie terugbetalen

Bijna zeven op de tien mkb'ers die vorig jaar energiecompensatie hebben aangevraagd, moeten een deel van dat voorschot terugbetalen, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het voorschot dat ondernemers via de zogeheten TEK-regeling aanvroegen was gebaseerd op modelberekeningen van het verbruik en de prijzen en dus niet op de daadwerkelijke cijfers. Maar nu is bekend dat gas en elektriciteit goedkoper zijn geworden sinds 2022 en daarom moeten veel ondernemers een deel of hun gehele voorschot terugbetalen.

06 maart '24 ( 8:49)

BNNVARA zwijgt over publicatie AD, maar is nog 'in gesprek' met Kasem en volgt ontwikkelingen

BNNVARA gaat niet reageren op de publicatie in het AD van dinsdagavond over BNNVARA-presentator Khalid Kasem. Dat laat een woordvoerder van de omroep weten. Het AD stelt dat Kasem aan Peter R. de Vries zou hebben verteld dat hij rechtstreeks contact had met Ridouan Taghi, vermoedelijk toen deze voortvluchtig was. BNNVARA is "nog met Khalid in gesprek" en blijft "alle ontwikkelingen volgen". De presentator is officieel "vrijgesteld van werk". Dit betekent dat Khalid Kasem op dit moment niet werkt, maar nog wel aan BNNVARA verbonden is.

05 maart '24 (10:40)

Recreatiemedewerkers stemmen ook in met nieuwe cao

Nadat de vakbonden akkoord zijn met het nieuwe cao recreatie, stemmen ook de recreatiemedewerkers in met het laatste cao-bod vanuit HISWA-RECRON, dat meldt FNV Recreatie. Bijna 85% van de stemmen waren positief.

01 maart '24 (12:18)

Vakantieopties voor minima in deze Zwolse vakantiegids

Mensen met een lager inkomen laten vaak vakantieplannen links liggen. Om hen tóch een leuk uitstapje te bieden is er in Zwolle een speciale vakantiegids gemaakt. Daarin worden vakantieopties voor mensen met een kleine beurs op een rijtje gezet. Zo staan er uitstapjes naar jeugdcampings in en wordt er een zeilvakantie aangeboden, meldt RTV Oost.

27 februari '24 (10:33)

Jaarbeurs Utrecht staakt tijdelijk opvang Oekraïners

De opvang voor Oekraïners in de Jaarbeurs is tijdelijk gesloten, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. "De locatie is overvol, wat bijvoorbeeld leidt tot onvoldoende beschikbare zorgcapaciteit, lange rijen voor de sanitaire voorzieningen en onvoldoende privacy", aldus de veiligheidsregio.

23 februari '24 (10:50)

Ondernemers opgelet: tweede editie kennisevenement Embrace in maart

Op 19 maart is het tijd voor de tweede editie van het kennisevenement Embrace. Booking Expert organiseert dit event voor professionals uit de recreatiesector. Tijdens het evenement zijn diverse lezingen en kennissessies met onder andere Richard van Hooijdonk, Iris Stolwijk en Richard Ottens. Het evenement vindt plaats bij Burgers’ Zoo in Arnhem. Ondernemers uit de recreatiesector kunnen zich gratis aanmelden, meldt Recreatief Totaal.