Binnentip van de Dag

Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: bellen met een volslagen onbekende via QuarantineChat.

Deze quarantainetijden maakt het ontmoeten van nieuwe mensen er niet gemakkelijker op, maar daar is nu iets op gevonden: QuarantineChat. Het is bedacht door de Californische kunstenares Danielle Baskin en haar collega Max Hawkins. Het idee is simpel: je laat je telefoonnummer achter via de app, en vervolgens wordt je iedere dag op een willekeurig moment in verbinding gebracht met iemand op deze wereld. Inmiddels zijn er 4.200 mensen die wereldwijd gebruik maken van de app. 
 
De makers van de app hopen dat mensen weer de magie van verrassingsgesprek kunnen ervaren, dat we nu zo vaak moeten missen. Daarbij is er nog een groot voordeel, zo zegt Paul van Lange, hoogleraar psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, tegenover NRC Handelsblad: “Sociaal contact is een uitstekend middel tegen futloosheid. Bovendien kan je elkaar op ideeën brengen om je beter te voelen of om iets te bereiken.” En daar kunnen we natuurlijk nooit genoeg van krijgen. 
 
Voor meer informatie, zie de website van QuarantineChat. De app is gratis, evenals het bellen. Gesprekken duren doorgaans rond een half uur.
 
Door: Nationale Recreatiegids