Aviclaim: ‘Eis ticketbedrag terug, kans dat luchtvaartmaatschappijen failliet gaan’

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Als consument heb je volgens Europese wetgeving recht op terugbetaling van je geboekte vliegticket bij annulering van de vlucht. Luchtvaartmaatschappijen geven momenteel vouchers uit aan hun passagiers om op een later moment alsnog te vliegen. Maar daar kleeft een risico aan, zo stelt claimbureau Aviclaim.
De minister heeft namelijk aangegeven dat de Nederlandse overheid niet garant staat voor uitgegeven vouchers mocht de luchtvaartmaatschappij failliet gaan. Het risico om een voucher te accepteren wordt hierdoor groter. Remco Kuilman van claimbureau Aviclaim adviseert consumenten om teruggave van het ticketbedrag te eisen. “Er is een kans dat luchtvaartmaatschappijen failliet gaan.”
 
Het voorstel van de minister om het wetsartikel, dat regelt dat passagiers recht hebben op hun geld terug, op te schorten schendt het rechtszekerheidsbeginsel en is daarom niet mogelijk met terugwerkende kracht, aldus Aviclaim.
 

Schending rechtszekerheidsbeginsel

 
De terugbetaling van de ticketprijs moet binnen zeven dagen na de annulering van de vlucht plaatsvinden. Als je het bedrag niet binnen deze termijn hebt ontvangen kan je je aanmelden bij Aviclaim om de restitutie af te dwingen.
 
Door: Nationale Recreatiegids