Toerisme corona

Een aantal regio’s in Nederland gaat de regels omtrent toerismebeperkingen versoepelen. Zo gaan in Zeeland, Noord-Brabant en Rotterdam de deuren weer op een kier voor toeristen. Dit meldt de NOS.

Zeeland

 
Zeeland neemt de meest verruimende maatregelen. Hier mogen vanaf 1 mei campings, hotels en vakantieparken 15 procent van hun slaapplaatsen verhuren. Voorwaarde is dat de accommodaties allemaal over hun eigen sanitair beschikken. Ook wie een buitenverblijf in Zeeland heeft (woning, boot, vaste standplaats of strandhuisje) mag weer komen overnachten in de zuidwestelijke provincie.
 

Noord-Brabant

 
In Noord-Brabant werd gisteren een nieuwe noodverordening afgekondigd door de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Hieruit valt op te maken dat de Brabantse veiligheidsregio’s op verbod op recreatief nachtverblijf hebben opgeheven. In de praktijk betekent dit dat gezinnen weer mogen verblijven op vakantieparken en campings. Net als in Zeeland geldt ook hier dat de accommodaties allemaal over hun eigen sanitair moeten beschikken. Met een groep vrienden een caravan of huisje huren? Dat mag dan weer niet.
 

Rotterdam

 
Ook in Rotterdam, plus de Zuid-Hollandse eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten mogen campings, recreatieparken, strandhuisjes en jachthavens vanaf nu weer gedeeltelijk open. Wel is alleen dagrecreatie toegestaan, overnachten is vooralsnog verboden.
 
Door: Nationale Recreatiegids