Anderhalvemetertoerisme

Hoe geef je het toerisme vorm in de anderhalvemetermaatschappij? In het Noorden, de regio waar corona het minst heeft huisgehouden, zijn afgelopen week al meer dan 150 plannen binnengekomen bij VNO-NCW Noord voor manieren waarop het toerisme op gepaste afstand in Noord-Nederland zou kunnen worden ingepast. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Naar verwachting zullen bruikbare ideeën zodra het kan ten uitvoer worden gebracht. De plannen worden nu onder de loep genomen, en vanavond zal een jury, bestaande uit VNO-NCW, MKB Noord, de provinciale marketingorganisaties en de toerismegedeputeerden van Groningen, Friesland en Drenthe, een selectie maken uit de ingediende plannen. 
 

Dixi-wc's en streetfoodroute

 
Voorbeelden van de plannen die zijn ingestuurd zijn het plaatsen van Dixi-wc’s op plekken waar gekampeerd kan worden (zodat niet iedereen naar het toilethok hoeft) en een ‘streetfoodroute’ door de binnenstad van Groningen, waarbij voetgangers allemaal in dezelfde richting lopen, terwijl restaurants langs de kant streetfood aanbieden. Woensdag wordt bekendgemaakt wel idee heeft gewonnen.
 
Door: Nationale Recreatiegids