voedselbanken corona

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: steun de voedselbank.

Deze tip beperkt zich niet exclusief tot binnen, maar daar begint ‘ie wel. Wellicht heb je iets te enthousiast gehamsterd afgelopen dagen. Dan is nu een goed moment om daar weer iets van af te staan. Een instantie die alle hulp momenteel kan gebruiken is de voedselbank. Daarvan zijn er zo’n 170 in ons land, en die hebben het zwaar nu de aanvoer van producten flink is teruggelopen door het enthousiaste koopgedrag van veel Nederlanders in de supermarkt. Zo sloot het distributiecentrum in Amsterdam al de deuren en moest ook het filiaal in Etten-Leur noodgedwongen dicht. 
 
Daarom hebben het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit met de VNG en Voedselbanken Nederland een actieteam in het leven geroepen. Het actieteam gaat helpen om de distributie en uitgifte van voedselbanken te versterken. 
 
Kortom: nu is het moment om éven door de voorraad proviand in huis te gaan. Heb je over? De voedselbank ontvangt het graag. Daarnaast roept het actieteam iedereen op die vrijwilliger wil zijn bij de voedselbank om zich te melden bij het dichtstbijzijnde filiaal. Er is op dit moment met name vraag naar mensen die al ervaring hebben met het distributieproces bij voedselbanken.
 
Zo wordt deze binnentip toch ook een beetje een buitentip, maar sowieso eentje die een goed gevoel oplevert: of je nu voedsel doneert of als vrijwilliger bijspringt, de dankbaarheid zal groot zijn! En dat komt ieders geluk ten goede.
 
Door: Nationale Recreatiegids