coffeeshops coronavirus

Voor coffeeshops gaan dezelfde regels gelden als afhaalrestaurants, dat heeft het kabinet besloten. Voor afhaalrestaurants geldt nu dat ze mensen eten en drinken mogen laten afhalen, maar niet binnen plaats mogen laten nemen aan tafel. Voor coffeeshops gaat nu dus een vergelijkbare constructie gelden. Dit meldt de NOS.

En dat is goed nieuws voor de recreatieve gebruikers van softdrugs. Die gingen afgelopen zondag massaal richting de coffeeshops, nadat bekend was geworden dat ook de coffeeshops hun deuren moesten sluiten in verband met het coronavirus. Op veel plekken ontstonden er lange rijen
 

Coffeeshops weer open

 
Op aandringen van een aantal burgemeesters heeft het kabinet nu besloten de coffeeshops toch weer open te stellen om softdrugs af te laten halen. Bij de burgemeesters leefde de vrees dat gedwongen sluiting de illegale handel in drugs, buiten op straat, in de hand zou werken. 
 
Wie naar een afhaalrestaurant of een coffeeshop gaat wordt geadviseerd drukte te mijden en het verbod op het ter plekke nuttigen van gekochte spullen in acht te nemen. 
 
Door: Nationale Recreatiegids