coronavirus horeca

De horeca is vanaf zaterdag 18.00 uur dicht tot en met 6 april. Ook allerlei andere instellingen zoals coffeeshops en sauna's moeten de deuren sluiten. Dat heeft het kabinet besloten, zei minister Bruno Bruins (Medische Zorg) zondag na overleg met het RIVM en brancheorganisaties. De aangekondigde maatregelen van het kabinet in verband met de coronacrisis in Nederland hebben ook gevolgen voor de entertainmentwereld. Alle concertzalen en theaters zullen een week langer, tot 6 april, de deuren dicht moeten houden.

Onder meer het populaire evenement Eurovision in Concert dat op 4 april plaats zou hebben in AFAS Live in Amsterdam kan niet doorgaan. Hiervoor zou een groot deel van het deelnemersveld van het songfestival al naar Nederland komen.

Conerten en publieksvenementen

Om hoeveel concerten en andere publieksevenementen het gaat is niet direct duidelijk. De Vereniging van Evenementmakers (VVEM), waar onder meer Ziggo Dome, AFAS Live, GelreDome en Rotterdam Ahoy onder vallen, is nog bezig om in kaart te brengen hoeveel evenementen niet door konden gaan vanwege de eerdere maatregel, die gold tot 31 maart.

Ook alle scholen dicht

Ook alle scholen en de kinderopvang gaan vanaf vandaag tot en met 6 april dicht. Wel wordt opvang geregeld voor kinderen van mensen die in cruciale sectoren werken, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of bij hulpdiensten, zo liet onderwijsminister Arie Slob weten.

Door: ANP

Meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen is te vinden via de website van de Rijksoverheid.