Normal_rss_entry-245989

Het Eurovisiesongfestival heeft sinds vrijdag een eigen vliegtuig. Getty Kaspers, die in 1975 met de band Teach-In het Eurovisiesongfestival won, was op Schiphol aanwezig bij de onthulling van het toestel. Ze kreeg een rondleiding van Corendon-oprichter Atilay Uslu.

De Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines vliegt vanaf nu met het Eurovisielogo en de namen van alle Nederlandse winnaars van het Eurovisiesongfestival op haar romp.

Bij de doop van een vliegtuig is het gebruikelijk dat het toestel een naam krijgt. Corendon heeft als eerbetoon het Eurovisievongfestivalvliegtuig vernoemd naar vijf Nederlandse songfestivalwinnaars: Corry Brokken, Teddy Scholten, Lenny Kuhr, Teach-In en Duncan Laurence.

Vluchten

Het toestel landde vrijdagochtend op Schiphol en werd om 8.30 uur hangaar 10 op Schiphol-Oost in gereden. Het duurde vervolgens ruim acht uur om de stickers op het vliegtuig te plakken. De komende maanden vliegt de Boeing naar alle bestemmingen van Corendon in Europa, Afrika en Brazilië. De eerste vlucht van het Eurovisiesongfestivalvliegtuig is naar de Egyptische badplaats Hurghada. Ook de Boeing 747 in de tuin van het Corendon Village Hotel bij Badhoevedorp langs de A4 heeft tijdelijk het Eurovisielogo op de romp staan.

Tickets winnen

Corendon is een van de officiële nationale partners van het Eurovisiesongfestival 2020. De touroperator organiseert de komende maanden verschillende acties in Nederland en België waarbij klanten tickets kunnen winnen voor het songfestival in Rotterdam in mei.

Door: ANP