Waterdunen vanuit de lucht (bron: provincie Zeeland [https://beeldbank.zeeland.nl/search.pp?pictureid=2142&page=1&pos=19&title=Waterdunen-vanuit-de-lucht])

Stichting Het Zeeuwse Landschap, de Provincie Zeeland en de gemeente Sluis hebben een overeenkomst ondertekend voor de financiering van recreatievoorzieningen in Waterdunen. Het moet een economische impuls geven aan de streek in West-Zeeuws-Vlaanderen. Dit meldt de gemeente Sluis.

In de overeenkomst is vastgelegd dat de gemeente Sluis een bijdrage levert aan onder andere het beheer en onderhoud van de wegen, paden, bruggen en de terreininrichting van dit gebied. De Provincie Zeeland werkt hard aan de inrichting van Waterdunen. De voltooiing komt steeds dichterbij. Naar verwachting rondt de Provincie de inrichting in het voorjaar van 2020 af. Daarna komt het natuurgebied in eigendom en beheer van stichting Het Zeeuwse Landschap (HZL).
 

Economische spin-off

 
De gemeente Sluis is blij met de recreatieve functie die Waterdunen straks te bieden heeft en de economische spin-off die daaruit voortkomt voor de streek. Wethouder Jack Werkman: “Daarom besloten we als gemeente om ook een jaarlijkse financiële bijdrage te gaan leveren aan het beheer en onderhoud van de recreatieve voorzieningen zoals de speelnatuur, de vogelkijkhutten en de mooie wandelpaden. Dit voornemen hebben we nu vastgelegd in deze overeenkomst met de Provincie Zeeland en HZL. Wij zijn blij met de rol van de Provincie als trekker van het project en HZL als toekomstig natuurbeheerder. Op deze manier dragen wij als gemeente ook ons steentje bij aan dit unieke project.”
 

Over Waterdunen

 
Waterdunen is een natuur- en recreatiegebied in aanbouw. Een gebied van 350 hectare tussen Groede en Breskens. Hier komen natuur, recreatie en kustversterking samen. Aan Waterdunen werken vijf partijen samen. Dat zijn de Provincie Zeeland, waterschap Scheldestromen, Molecaten, stichting Het Zeeuwse Landschap en de gemeente Sluis. Voor meer informatie, zie de website van Waterdunen
 
Door: Nationale Recreatiegids