Logo_circo__logo___slogan__geel-wit

Voor ondernemers in de recreatie- en watersportsector die zich meer willen richten op een circulaire bedrijfsvoering wordt een workshop georganiseerd. Na het succes van de eerste landelijke zogenaamde Circo Track (december 2019) in de recreatiebranche is nu de mogelijkheid deze Track, die bestaat uit drie ééndaagse workshops, in het Zeeuwse te organiseren voor bedrijven die actief zijn in de recreatie en watersport. Dit meldt de provincie Zeeland. 

Onder circulaire bedrijfsvoering vallen zaken als het circulair bouwen en inrichten, hergebruik van constructiemateriaal en afval en het tegengaan van water- en voedselverspilling. Maar hoe pak je dat aan en wat komt er bij kijken? 
 

Voor wie?

 
Deze workshop is speciaal bedoeld voor bedrijven die actief zijn in (de keten van) de vrijetijdseconomie, met name de recreatie- en watersport, die (een onderdeel van) producten en diensten circulair willen maken en van elkaar willen leren. Alle bedrijven uit de watersport, verblijfsrecreatie, dagrecreatie, horeca en overige bedrijven met een toeristisch product en toeleveranciers worden uitgenodigd om deel te nemen.
 

Waarom deze workshop?

 
De vrijetijdssector wordt geconfronteerd met een snel veranderende omgeving. Dit door onder andere de energietransitie en het toetreden van nieuwe spelers op de markt. Ook is sprake van een kortere productcyclus en steeds sneller veranderende gastwensen en gastverwachtingen. Het is belangrijk dat de sector daar passende oplossingen voor ontwikkelt. Nieuwe circulaire businessmodellen kunnen een andere blik geven op onze sector en bovendien de band met bestaande gasten én nieuwe doelgroepen versterken.
 

CIRCO Circular Business Design Track

 
In een circulaire economie worden hoogwaardige diensten geleverd en gaan producten langer mee, ze worden slim hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Tijdens de CIRCO Circular Business Design Track maak je kennis met de mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen, om antwoord te geven op de uitdagingen van een steeds veranderende omgeving. En dat samen met je toeleveranciers. Je verkent kansen voor je eigen bedrijf en maakt een concreet plan voor implementatie.
 
De CIRCO Track bestaat uit drie eendaagse workshops die plaatsvinden op drie woensdagen in maart (4, 18 en 25 maart), steeds van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het programma en inschrijven, zie de website van CIRCO.
 
Door: Nationale Recreatiegids