Prijzen voor deelnemers LEADER-project De Drentse Koe en Het Noordenveld

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold en Camping Het Noordenveld in Wapse zijn in de prijzen gevallen. De Drentse Koe werd door ANWB uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Drenthe 2020. Het Noordenveld ontving van Zoover een platina en gouden Zoover Award als best gewaardeerde accommodatie in Drenthe en best gewaardeerde grote camping van Nederland. Dit meldt de provincie Drenthe.

Beide recreatievoorzieningen zijn deelnemer in het LEADER-project in Zuidwest-Drenthe. Hiervoor ontvingen zij subsidie POP3, dat gefinancierd wordt met Europese, provinciale en gemeentelijke middelen.

De Drentse Koe

In de ‘De Drentse Koe’ werd mede dankzij de subsidie met nieuwe activiteiten begonnen. Er werd een indoor klimparcours boven de koeien gerealiseerd en een overdekt waterplein om op warme dagen lekker af te koelen. Buiten werd een interactief doolhof in het maisveld gemaakt.

Het Noordenveld

Het Noordenveld werd mede door de subsidie uitgebreid met circa 32 ruime kampeerplaatsen. Deze hebben eigen duurzame sanitaire voorzieningen verdeeld over circa acht sanitair units en parkeerplaatsen voor de bezoekers van de camping. Verder werd een visvijver aangelegd met natuurlijke oever en boswallen.

Vrijetijdseconomie versterken

Het programma LEADER heeft als doel de plattelandseconomie te versterken, en in het bijzonder de vrijetijdseconomie. Ook levert dit een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid, het voorzieningenniveau en de infrastructuur.

Door: Nationale Recreatiegids