Normal_kerstwinkelen

In Den Haag zorgen ondernemersverenigingen en de gemeente ervoor dat tijdens de Royal Shopping Weekends, van 14 tot en met 16 december en van 21 tot en met 23 december, voetgangers alle ruimte krijgen. Zo wordt de Grote Marktstraat tijdens dit winkelevenement zelfs alleen voor voetgangers toegankelijk is. Dit meldt de gemeente Den Haag.

De Grote Marktstraat, onder meer bekend van de van de Bijenkorf en de Nieuwe Haagse Passage, verbindt de Grote Markt met het Spui en is ongeveer een halve kilometer lang. Het is een van de belangrijkste winkelstraten van Den Haag, waar veel laden en lossen is, mensen winkelen en fietsers rijden. Het laden en lossen blijft doorgaan, maar van 14 tot en met 16 december en 21 tot en met 23 december is de straat tussen 12.00 en 21.00 uur afgesloten voor fietsverkeer. Zo krijgen winkelende mensen meer ruimte.

 

Gratis en bewaakt fietsparkeren tijdens Royal Shopping Weekends

 
Tijdens deze twee Royal Shopping Weekends zet de gemeente de Grote Marktstraat af met hekken. Verkeersregelaars vragen dan mensen om hun fietsen buiten deze straat te parkeren. Dat kan gratis en bewaakt bij vier fietsenstallingen van Biesieklette. De stallingen zijn aan de Grote Markt, de Voldersgracht, de Kranestraat (ook betaald parkeren voor scooters) en onder het stadhuis. De locaties van de stallingen staan op de website van Biesieklette.
 

Veilig en gastvrij

 
"We zijn blij dat het gelukt is om in aanloop naar de feestdagen een veilig en gastvrij winkelhart te creëren. Met deze actie komen we tegemoet aan de wens van winkeliers en winkelend publiek om in december al die extra mensen die de binnenstad bezoeken om hun inkopen te doen, de ruimte te geven", aldus wethouder Robert van Asten (Mobiliteit en Buitenruimte) 
 
De Royal Shopping Weekends vinden plaats van 14 tot en met 16 december en van 21 tot en met 23 december. Voor alle winterevenementen in Den Haag, zie de website van The Hague Marketing Bureau
 
Door: Nationale Recreatiegids