Normal_kaasmarkt_alkmaar

Eind september vond in Alkmaar de laatste kaasmarkt van het seizoen plaats, maar wie toch nog graag de beroemde kaasdragers in actie wil zien kan daarvoor deze vrijdag terecht in… Den Haag. Daar wordt morgen op de Hofplaats eenmalig een mini-kaasmarkt georganiseerd. Aanleiding van deze Haags-Alkmaarse samenwerking is de aanwezigheid van voetbalclub AZ in de Hofstad nadat het dak van het AZ-stadion was ingestort. Dit meldt The Hague Marketing Bureau.

Nadat het dak van het stadion van voetbalclub AZ in augustus was ingestort, stelde ADO Den Haag zijn eigen stadion beschikbaar. Meerdere duels zijn er inmiddels al gespeeld en ook de komende AZ-thuiswedstrijden tegen FC Emmen en FK Partizan vinden plaats in het Haagse Cars Jeans stadion.
 

Samenwerking met ondernemers 

 
Den Haag doet er alles aan om de voetballiefhebbers uit Alkmaar een welkom gevoel te geven. Zo biedt The Hague Marketing Bureau in samenwerking met ondernemers in de binnenstad de AZ-aanhangers voordeel bij restaurants, attracties, musea en hotels gedurende het voetbalseizoen. Marco Esser, directeur The Hague Marketing Bureau: “Het is mooi dat uit iets vervelends iets moois kan groeien. De wederzijdse samenwerking met Alkmaar Marketing is daar een prachtig voorbeeld van.” 
 

Speciaal arrangement voor Hagenaars

   
Als dank voor de gastvrijheid heeft Alkmaar een speciaal arrangement voor een weekendje weg naar de kaasstad gemaakt voor de inwoners van Den Haag. “Naast de kaasmarkt in de zomermaanden is Alkmaar het hele jaar door een leuke bestemming voor een weekendje weg. Als dank hebben we speciaal voor de inwoners van Den Haag in samenwerking met hotel Golden Tulip Alkmaar een arrangement samengesteld voor een bezoek aan onze stad, inclusief een gratis AlkmaarPas”, vertelt Eduard Pieter Oud, directeur Alkmaar Marketing. De AlkmaarPas geeft korting bij 300 winkels, restaurants, musea en uitjes.
 
De mini-kaasmarkt vindt plaats op vrijdag 8 november, van 11.00 tot 13.00 uur, op de Hofplaats in het centrum van Den Haag. 
 
Door: Nationale Recreatiegids