Normal_bramen

De Groene Koepel, een organisatie die zich inzet voor de verduurzaming van verblijfsrecreatie, komt met een cursus waarin de voordelen van het hebben van eetbaar landschap op een recreatieterrein centraal staat. In zeven sessies, tussen 7 november 2019 en 11 juni 2020 komen alle facetten hiervan aan bod. Dit meldt de Groene Koepel.

Een recreatiebedrijf dat op zijn terrein eetbare planten heeft, heeft een streepje voor, zo stelt de Groene Koepel. Niet alleen is het goed voor de biodiversiteit in de directe omgeving en de gezondheid van het ecosysteem, het komt óók de economische waarde van de onderneming ten goede. Een recreatiebedrijf met eetbare natuur sluit aan bij de wens van veel mensen te weten waar hun eten vandaan komt. 
 

Gat in de markt

 
Volgens de Groene Koepel is 'natuurinclusieve recreatie met de focus op eetbare natuur' zelfs een gat in de markt, en bovendien goed voor mens en natuur. In samenwerking met Fransjan de Waard, landbouwkundig ingenieur en groot kenner van de permacultuur in Nederland, biedt de organisatie daarom nu de cursus Eetbaar Landschap aan: 'een stoomcursus vol theorie én praktische handvatten om vervolgens zelf aan de slag te gaan.'
 
De sessies vinden plaats tussen 7 november en 11 juni, op verschillende locaties. Voor meer informatie over de cursus Eetbaar Landschap, zie de website van de Groene Koepel. Hier is ook een inschrijfformulier te vinden. 
 
Door: Nationale Recreatiegids