Normal_hotel_chateau_marquette

Dinsdag 5 november wordt in Hotel Chateau Marquette te Heemskerk de eerste editie van de NV IJmond gehouden. Deze gratis toegankelijke talkshow is een initiatief van De Coalitie, de OV IJmond en Chateau Marquette zelf. Onder meer directeur Erik Kuiper-van den Berg van Chateau Marquette zal geïnterviewd worden. Dit meldt De Coalitie. 

Het door De Coalitie ontwikkelde NV-format is in Haarlem al ruim tien jaar een groot succes. Behalve de NV Haarlem zijn er inmiddels ook een NV Purmerend en NV Zaanstad die in samenwerking met onder meer ondernemersverenigingen en gemeenten worden geproduceerd. En vanaf 5 november is er dus de NV IJmond, gericht op het bedrijfsleven in Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. Op basis van korte vraaggesprekken worden uiteenlopende aspecten van het ondernemen in de IJmond belicht. Naast ondernemen is er ook veel aandacht voor onderwijs en overheid. 
 

Van bloembollenbranche tot stadsbrouwhuis

Naast Kuiper-van den Berg zullen ook de zussen Isabeau en Céline Lautenbach van het Heemskerkse notariskantoor Lautenbach worden geïnterviewd, evenals bestuurslid Bert Verduin van LTO Noord. Hij zal het economisch belang van met name de bloembollenbranche in en rond Heemskerk belichten en ook ingaan op de actualiteit. Verder wordt in de NV IJmond aandacht besteed aan Stadsbrouwhuis Broer en Zus uit Beverwijk. De gasten worden steeds geïnterviewd door Jaap Sluis en Gerard Post. 
 
Meer informatie over de NV IJmond-talkshow is te vinden via de website van OV IJmond
 
Door: Nationale Recreatiegids