Logo_port_adhoc__logo_-_vierkant_

Port Adhoc, exploitant van jachthavens in Frankrijk, neemt het roer over van Den Daas Recreatie. Jachthaven Naarden, Jachthaven Bruinisse en Marina Muiderzand (Almere) maken inmiddels deel uit van het netwerk van Port Adhoc SAS. Dit meldt Nauticlink.

Nanke den Daas, directeur van Den Daas Recreatie: “Wij zien Port Adhoc als de ideale partner om ons werk voort te zetten. Onze visie op de markt, op het beheer van jachthavens en de behoeften van de klant zien we terug in de wijze waarop zij te werk gaan.
 

Thuishavens

 
Den Daas Recreatie beheert onder de vlag Thuishavens de drie jachthavens sinds eind jaren negentig en heeft fors geïnvesteerd zodat zij nu tot de beste havens van Nederland behoren.
 

Samen sterker

 
“De Franse en de Nederlandse markt van watersport en-recreatie zijn onderhevig aan vergelijkbare veranderingen, waaronder digitalisering en het bezit versus gebruik. We zijn ervan overtuigd dat de jachthavens van Thuishavens en Port Adhoc samen nog beter in staat zullen zijn de ontwikkelingen op te pakken en nieuwe kansen in leisure te grijpen. Wij gaan door op de weg die de familie Den Daas is ingeslagen”, zegt Gilles Tersis, directeur van Port Adhoc SAS in Frankrijk.
 

Jachthavens als recreatieve bestemmingen

 
Deze uitbreiding past bij de groeistrategie van Port Adhoc. Onderdeel hiervan is de jachthavens om te vormen tot échte recreatieve bestemmingen. Thuishavens en Port Adhoc zullen hun kennis, faciliteiten en netwerk bundelen om de beleving in alle jachthavens te blijven verbeteren.
 

Management

 
De opzet van de teams bij de Nederlandse havens en de organisatiestructuur in Nederland zal niet veranderen. Edu Brons, sinds begin 2017 werkzaam bij de Den Daas Groep, is benoemd tot directeur van het Nederlandse deel van Port Adhoc. Hij neemt alle werkzaamheden van Nanke den Daas over.
 

Over Port Adhoc

 
Port Adhoc is een toonaangevende exploitant van jachthavens in Frankrijk en heeft veel ervaring in het ontwikkelen en managen van jachthavens. De groep beheert en exploiteert momenteel zeven jachthavens en droge stallingen (ook wel dry stackings genoemd) aan de Atlantische kustlijn en de Middellandse Zee. De jachthavens beschikken over ruim 5.600 ligplaatsen.
 

Kapitaalinjectie

 
Om de aankoop mogelijk te maken heeft Port Adhoc zijn kapitaal vergroot met 22 miljoen euro dankzij steun van het investeringsfonds NextStage Capital, dat als meerderheidsaandeelhouder al eigenaar is van catamaranbouwer Fountaine-Pajot en ook belangen heeft in Dream Yacht Charter, een van de grootste jachtverhuurbedrijven ter wereld.
 
Door: Nationale Recreatiegids