Normal_bier

Wellicht wordt het de nieuwe heilige graal voor bierliefhebbers: het biertje dat enkel te krijgen is in de bar en in het restaurant van het Eftelinghotel. Het biertje is afkomstig van Brouwerij Opener uit het Brabantse Dongen, en heet Hotel de Bottle. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Het betreft een blond biertje van 6,5 procent, dat door biersommelier Frank Wouters van Opener wordt opschreven als “zeer toegankelijk, zoetig, moutig” en “een fris zomers speciaalbiertje met een vleugje bitter”. Het bier is enkel te krijgen in restaurant de Hoffelijke Heraut en bar de Gelagkamer, beide te vinden in het Eftelinghotel. En aan nieuwsgierigheid geen gebrek: de eerste avond dat Hotel de Bottle te krijgen was ging de gehele voorraad erdoorheen, zo weet Wouters.
 

Hoteldebotel

 
Brouwerij Opener bestaat sinds 2012 en ligt op een kwartier rijden ten westen van de Efteling. Naast het blonde zomerbier komen de brouwers uit Dongen in het najaar met een donker winterbier, dat een iets hoger alcholpercentage zal bevatten. Opener is nu al in z’n nopjes met de exclusieve Efteling-concessie: “Wij zijn reuze trots, maar ook wat hoteldebotel”, zo tekent het Brabants Dagblad op.
 
Door: Nationale Recreatiegids