Normal_jacht__bootje__stille_wateren__diepe_gronden__zon__nevel

Europa’s grootste bootverhuurplatform Click&Boat heeft de concurrent Océans Evasion overgenomen. Click&Boat is ook in Nederland actief: ons land geldt als een van de snelst groeiende markten van het online platform. Dit meldt Click&Boat.

Click&Boat werd in september 2013 opgericht, en heeft als thuishaven Parijs. Het online platform is gebaseerd op het concept van de deeleconomie en verbindt particuliere en professionele booteigenaren met boot huurders over de hele wereld. Het eveneens Franse Océans Evasion, actief op de markt sinds 1995,  is vergelijkbaar met Click&Boat.  Met de overname wordt een forse toename gerealiseerd wat betreft het aantal boten in het buitenland, veelal op exotische bestemmingen zoals de Caraïben, Seychellen of Madagascar. Océans Evasion exploiteert wereldwijd 7.000 boten die goed aansluiten bij het concept van Click&Boat.
 

Nautische reisbureau van de toekomst

 
"Het is onze ambitie om van Click&Boat een one-stop-shop te maken voor vaar- en zeilvakanties. In een paar klikken kunt u alles boeken wat u nodig heeft voor een onvergetelijke vakantie op het water, inclusief vluchten, accommodatie en bootverhuur", aldus Edouard Gorioux, medeoprichter van Click&Boat.
 

Nederland belangrijke groeimarkt

 
De deal met Océans Evasion volgt op de eerdere overnames van de concurrenten Sailsharing en Captain'Flit. Naast de uitbreiding van de vloot in verre bestemmingen timmert Click&Boat ook dichterbij huis flink aan de weg. Nederland is een van de snelst groeiende markten van het online platform en met de lancering van de Nederlandstalige service in augustus 2018 maakte het bedrijf een essentiële stap om meer Nederlandse boot huurders en -eigenaren aan te trekken. Met de opening van nieuwe markten en de overname zal het bedrijf in 2019 een totale omzet van 50 miljoen euro kunnen realiseren.
 
Door: Nationale Recreatiegids