Bidrooms operationeel directeur Michael Ros licht de argumenten voor smart tech en het no-commission-hotelboekingsmodel toe op het Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich. Foto; Chantal Niklaus

Meer dan tweehonderd aanwezigen van het Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich hebben de Amsterdamse onderneming Bidroom uitgeroepen tot beste startup in de categorie Grown Start-ups. Het hotelreserveringsplatform begon in 2014 en biedt nu boekingsmogelijkheden aan voor 120.000 hotels in 128 landen. Dit meldt Bidroom.

Bidroom was een van de vier grown start-ups op het evenement. Alle deelnemers werden beoordeeld door een publiek van meer dan tweehonderd aanwezigen. De presentatie van Michael Ros, operationeel directeur van Bidroom, maakte indruk. Na zijn pitch stemde een meerderheid van de deelnemers ten faveure van het Amsterdamse boekingsplatform.
 

Game changer

 
In zijn toespraak benadrukte Ros de belangrijke rol van innovatieve technologie die de basis vormt voor het Bidroom-model, waarbij aangesloten hotels geen commissie hoeven te betalen voor hun lidmaatschap; dat bespaart geld voor zowel de online reiziger als de hoteleigenaren. "We zijn vereerd dat Bidroom erkend wordt als een game changer voor de gastvrijheidsindustrie," aldus Ros. "Het voelt als een oprechte support van een groot en ervaren publiek van Zwitserse horecaprofessionals," zei hij.
 

Voordeel voor hoteliers en reizigers

 
Bidroom is een digitale reisgemeenschap en hotelreserveringsplatform. Het platform werd in oktober 2014 opgericht, en heeft nu 120.000 hotels in 128 landen in het bestand. Bidrooms concept verschilt van online reisbureaus - de zogeheten OTA's: Online Trave Agencies -  omdat het geen commissie van de hotels vraagt. Bidroom werkt met een jaarlijks lidmaatschapsmodel, waarbij hotels alleen een bijdrage betalen na bewezen succes. De besparing die dit met zich meebrengt wordt gedeeld met de reiziger, die vervolgens volgens Bidroom een ‘gegarandeerde beste prijs’ betaalt. 
 

Kantoren door heel Europa

 
Naast Amsterdam heeft Bidroom kantoren in Krakau, Istanbul en Parijs. De afgelopen jaren won het meerdere prijzen, waaronder de Top Foreign Startup Award op de Uzakrota Travel Summit in Istanbul in 2018. De onderneming verwacht voor het einde van het jaar honderd medewerkers in dienst te hebben.
 
Door: Nationale Recreatiegids