De skyline van Rotterdam, met rechts de ingang naar de Rijnhaven

Het realiseren van een haven in Rotterdam waar superjachten kunnen aanmeren, is een stap dichterbij gekomen. De eerste concrete plannen zijn nu aangeboden aan de gemeente. Hierin staat onder meer dat Marina Rijnhaven straks ruimte zou moeten gaan bieden aan 26 jachten. Dit meldt RTV Rijnmond.

De eerste plannen voor een haven waar luxe jachten van meer dan honderd meter moeten kunnen aanmeren werden in februari al gepresenteerd aan de gemeente Rotterdam. Het initiatief is afkomstig van een aantal maritieme bedrijven. Zij stellen dat er een grote behoefte is aan hoogwaardige ligplaatsen die niet al te ver van de jachtbouwwerven vandaan zijn. Daarbij stellen ze dat Rotterdam steeds populairder wordt voor jachtbezitters om aan te meren. 
 

Kop van Zuid

 
De Rotterdamse Rijnhaven, waar Marina Rijnhaven moet komen, is gelegen bij de Kop van Zuid,  de Rotterdamse wijk die onder meer bekend is van Hotel New York, de Cruise Terminal Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum. De Erasmusbrug is op een steenworp afstand. 
 

Rond 2020 klaar

 
De komst van de haven voor superjachten moet veel arbeidsplaatsen opleveren en een gunstig effect hebben op de horeca en dienstverlening in het gebied. De initiatiefnemers hebben veel vertrouwen in het plan, dat ze afgelopen vrijdag hebben aangeboden aan de gemeente. Als alles volgens plan verloopt moet Marina Rijnhaven in 2020 gerealiseerd zijn. 
 
Door: Nationale Recreatiegids