Doets Reizen wint prijs in Los Angeles (Chairman's Circle Honors Award)

Doets Reizen uit Heerhugowaard heeft in Los Angeles voor de zesde maal een prestigieuze Chairman’s Circle Honors Award gewonnen. De prijs staat ook wel bekend als de Amerikaanse Oscar voor de Reiswereld. Doets Reizen zich nu tot de vijftig beste Amerikaspecialisten van de wereld rekenen. Dit meldt Doets Reizen. 

De prijs werd afgelopen weekend uitgereikt door Brand USA, de koepel van toerismebureaus in de Verenigde Staten, tijdens de International Pow Wow; het jaarlijkse congres van de Amerikaanse reiswereld. In 2013, 2015, 2016, 2017 en 2018 viel Doets ook al in de prijzen. Een bijzondere prestatie voor de Noord-Hollandse ondernemening, dat zich een positie heeft weten te verwerven tussen grote reisorganisaties uit landen met een veel grotere thuismarkt, zoals China, India, Brazilië en India. Geen enkele andere Nederlandse reisorganisatie slaagde er tot nu toe in een vergelijkbare positie in Amerika te verwerven.
 

Erkenning

 
Elske Doets, eigenaar en directeur van Doets Reizen, toonde zich zeer verheugd met Amerikaanse erkenning. "Al voor de zesde keer, daar ben ik wel een beetje beduusd over, want het wordt ieder jaar moeilijker," zegt Elske Doets vanuit Los Angeles. "Maar de prijs vooral van belang voor onze reizigers. Het geeft ons de bekendheid om op de best mogelijke locaties accomodaties in te kopen, waardoor we onze reizigers op plekken kunnen brengen, waar anderen niet meer terecht kunnen."
 

Transitie

 
Het bedrijf van Doets zit midden in een transitie. Ooit richtte haar vader Jan Doets America Tours op, voor reizen naar alleen de Verenigde Staten en Canada. Sinds 1 maart 2019 gaat de onderneming als Doets Reizen door het leven. Binnenkort wil de reisorganisatie ook reizen naar andere werelddelen dan Noord-Amerika gaan aanbieden. Het leidinggeven gaat Elske Doets goed af: in 2017 werd ze verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar.
 
Door: Nationale Recreatiegids