Normal_kunstrai_amsterdam_2019__promotiebeeld_

Van woensdag 17 tot en met maandag 22 april viert de KunstRAI haar 35e editie. De beurs in de RAI Amsterdam focust dit jaar extra op de kunst en cultuur uit de Spaanse autonome regio Catalonië, waarbij het dichtbij het thema van vorig jaar blijft; toen stond Barcelona centraal. Dit meldt de KunstRAI.

Tijdens de beurs brengen meer dan tachtig deelnemende galerieën hun hedendaagse, autonome en toegepaste kunst. Er zullen schilderijen, sculpturen en fotografie te zien zijn en aangeboden worden, evenals toegepaste kunst, design en sieraden 
 

Focus Catalunya

 
Jaarlijks nodigt de KunstRAI een stad of streek uit het buitenland uit om hun kunst en cultuur te presenteren. Dit jaar zullen zes galerieën uit Catalonië op het Focus Catalunya-plein hun collectie tonen: Galería Contrast, N2 Galería, 3 Punts Galeria, Galería Víctor Lope Arte Contemporáneo, Pigment Gallery en Galeria d'art Anquin's. Allemaal brengen ze een groots, verassend object mee, om hier het grote plein mee te vullen. Qua thematiek blijft de KunstRAI met deze focus dichtbij die van vorig jaar, toen Barcelona centraal stond. Ook nu ligt het zwaartepunt bij de hoofdstad van Catalonië: alleen voor laatstgenoemde galerie is Barcelona niet de thuisstad. 
 

Solostands

 
Naast een gewone stand, waar een galerie meerdere kunstenaars presenteert, zullen er ook zogenaamde solostands op de KunstRAI te zien zijn. Hier wordt het werk van één kunstenaar volledig uitgelicht. Het idee is dat zo de kunstenaar en zijn kunst door en door gekend kan worden. 
 
 

RAW Edge Stands

 
Ook dit jaar krijgen een startende galerieën op de KunstRAI de gelegenheid zich te presenteren in een RAW edge. Deze jonge galerieën, die geselecteerd worden op basis van hun gedurfde en vernieuwende aanbod, tonen nieuwe, opvallende en tegendraadse kunstenaars, die garant staan voor spraakmakende presentaties.
 

Een Kapiteins Gewaad

 
In Een Kapiteins Gewaad zal het resultaat van de samenwerking tussen Stephanie Schuitemaker (van Gallery SCHUIT) en ontwerper Johannes Offerhous te zien zijn: een selectie draagbare kunstwerken van jonge ontwerpers, verweven met het textiel van de muren. In de expositie worden kunst en mode met elkaar verbonden. 
 

WOW

 
Op de KunstRAI zal ook WOW present zijn, een creatieve Amsterdamse broedplaats aan de Wiltzanghlaan, waar jonge, onlangs afgestudeerde kunstenaars wonen en werken. Een selectie van de mix van beeldende kunst, mode, design, muziek en film zal op de beurs worden getoond.
 
De KunstRAI loopt van woensdag 17 april tot en met maandag 22 april (Tweede Paasdag). De eerste dag is besloten, vanaf donderdag 18 april is iedereen welkom. Voor meer beursinformatie, zie de website van de KunstRAI. Tickets voor de kunstbeurs kunnen worden gekocht via Eventbrite
 

Door: ANP