Normal_giethoorn__veneti__van_het_noorden__bootje__water__gras__huizen

Onder het mom: hoe makkelijker het betalen wordt gemaakt voor Chinese toeristen, hoe meer ze zullen uitgeven, wordt in Giethoorn nu de Chinese betalingsdienst Alipay geïntroduceerd. Dit meldt de Meppeler Courant.

Giethoorn is sinds een aantal jaar een echte hotspot onder Chinese toeristen, iets waar door lokale ondernemers steeds meer op wordt ingespeeld, maar nu ook door een globaal opererend bedrijf als Alipay. De Chinese betalingsdienst is wereldwijd actief en maakt onderdeel uit van de Alibaba Group, waar ook de bekende webwinkel Alibaba.com onderdeel van is. Het bedrijf heeft nu de Gieterse onderneemster Rhoda van Eeden benaderd om het mobiele betalingssysteem te introduceren in het waterrijke dorp in de Kop van Overijssel. 
 

Betalen met smartphone

 
Tijdens een bijeenkomst werd door Alice Zahn, directeur van de Europese divisie van Alipay, uitleg gegeven aan een groep ondernemers over het gebruik van het systeem. Betalen met een smartphone is in Nederland nog niet erg ingeburgerd, maar is in China al heel gebruikelijk. Om het toeristen uit dit land, die in grote getalen naar Giethoorn komen, het betalen gemakkelijk te maken zou het kunnen aanbieden van de dienst een uitkomst zijn.
 

Makkelijker en leuker

 
Bookinggiethoorn, een webwinkel die vanuit het Venetië van het Noorden Nederlandse producten de wereld over stuurt, is nu namens alle ondernemers in de gemeente Steenwijkerland een samenwerking aangegaan met 2PayNow. Dit bedrijf, dat zichzelf op de website 'The most popular mobile payment solution to gain Chinese consumers' noemt, regelt voor Alipay alle betalingen. Nog een voordeel voor Chinese toeristen die gebruik maken van Alipay in Giethoorn: met een functie op de betaalapp kunnen ze meteen de betaalde BTW terugvragen. Zo wordt geld uitgeven in Giethoorn voor Chinese toeristen makkelijker én leuker.
 
Door: Nationale Recreatiegids