Normal_rotterdam_rijnhaven__wilhelminapier__hotel_new_york__rijnhaven_marina__haven_voor_superjachten_in_spe

Er zijn planen in de maak om van de Rotterdamse Rijnhaven een plek te maken waar luxe jachten tot honderd meter moeten kunnen aanmeren. Ondernemer Evan Willemsen heeft daarvoor plannen gepresenteerd bij de gemeente Rotterdam. Dit meldt Trouw.

Rotterdam mag dan wel de grootste haven van Europa zijn, voor jachten is er weinig plek volgens Willemsen. Of zoals de directeur van het sleepbotenontwerpbedrijf Rotortug het zegt: "De Rotterdamse haven is nu een industriële haven die constant in beweging is. Door de verschillende werkzaamheden, ligt zo'n jacht alleen maar in de weg". Tegelijk is er volgens hem steeds meer behoefte onder Nederlandse eigenaren van superjachten aan een rustplaats voor het schip dichterbij huis, en daar zou Rotterdam zich uitstekend voor lenen. Volgens hem zijn de ligging – open verbinding met zee – en de voorzieningen uitstekend. 
 

Ook gunstig voor bedrijven en toeristen

 
Naast jachteigenaren moeten ook (maritieme) bedrijven gaan profiteren van de nieuwe haven, zoals de middenstand, horeca en service- en onderhoudsbedrijven. In totaal zou het project tot duizend extra banen kunnen opleveren. Daarnaast moet het geheel voor toeristen aantrekkelijk worden: aan het plaatje, de Rotterdamse skyline met de superjachten daarvoor, zal het niet liggen.
 

Rijnhaven Marina

 
De plannen voor zijn project Rijnhaven Marina heeft hij recent gepresenteerd bij de gemeente. Die heeft zelf ook plannen met de havenkom bij de Nieuwe Maas. Zo zouden er onder meer een klimaatcentrum, kantoren en drijvend zwembad moeten komen. Willemsen hoopt nu dat de gemeente zijn plannen à 12 miljoen euro goedkeurt. Wanneer dat het geval is zou er vanaf volgend jaar gestart kunnen worden met de bouw.
 

Door: Nationale Recreatiegids