© Biccie / Wikipedia

Het baart veel grotere hotels in de Achterhoek zorgen: de komst van Van der Valk naar een locatie aan de snelweg bij Doetinchem. De plannen zijn al in een vergevorderd stadium, maar met een brief aan de provinciale partijen wordt nu toch nog gepoogd het project een halt toe te roepen. Dit meldt de Gelderlander.

De brief is afkomstig van het Hoteloverleg Graafschap Midden, dat onder andere bestaat uit de Doetinchemse hotels Villa Ruimzicht en Stadshotel De Graafschap, en de hotels Ruimzicht (Zeddam) en De Roode Leeuw (Terborg). Zij stellen dat een Van der Valk tussen de snelweg A18 en de Europaweg nadelig zal uitpakken voor Doetinchem. Kees Hensen, eigenaar van Villa Ruimzicht en voorzitter van het Hoteloverleg Graafschap Midden: "We zijn niet tegen een Van der Valk. Wel zijn we tegen een Van der Valk op deze locatie aan de snelweg. Deze locatie gaat ten koste van de binnenstad van Doetinchem. Er zal een stroom van bezoekers van het centrum naar de snelweg trekken."
 

102 kamers en een restaurant voor 350 man

 
Het Van der Valk-hotel moet ruimte gaan bieden aan 102 kamers, zeven zalen en een restaurant waar 350 mensen terecht kunen. De vergunning voor de bouw is al verleend door de gemeente van Doetinchem, maar volgens de briefschrijvers is die in strijd met het provinciale beleid. Hensen zou dan ook graag zien dat de lokale politiek duidelijkheid gaat scheppen, middels "beleid en visie waar hotels kunnen worden gebouwd en waar niet. Beleid dat we al drie jaar vergeefs van de gemeente Doetinchem vragen. Nu vragen we het aan de provincie."
 

Horeca is het niet eens

 
De brief is ook gestuurd namens de Koninklijke Horeca Doetinchem (KHD), maar de voorzitter daarvan, Robby Welling, stelt dat er bij zijn leden minder consensus heerst dan bij het Hoteloverleg: "Een deel van de horeca is tegen de komst van Van der Valk en een deel voor." Mogelijk wordt er namens horeca-exploitanten die hun bedenken hebben bij de komst van Van der Valk, nog een aparte brief gestuurd vanuit de KHD, zo laat Welling weten. Het Van der Valk-concern heeft nog niet gereageerd op alle commotie. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids