Normal_stadshagen_zwolle___zwarte_water

De gemeente Zwolle heeft grootse plannen voor het gebied rondom het Zwarte Water. Op de plek waar de rivier langs het stadsdeel Holtenbroek stroomt zijn plannen voor een hotel, horeca, stadsstrand en groene zones. Dit meldt de website ZwolleNu.

De gemeente heeft de plannen gepresenteerd in de Zwartewaterzone gebiedsvisie. Met name bij de in onbruik geraakt Botermanhaven, de voormalige scheepswerf Leenman en jachthaven De Hanze (nog wel volop in bedrijf) wil de gemeente het gebied flink op de schop nemen. Bij de eerste twee wil de gemeente ruimte gaan maken voor vrijtijdsbesteding, een hotel, horeca en cultuur. Bij de jachthaven wordt ingezet op woning en recreatie. 
 
Het gebied lopopt van de Schuttevaerkade (aan de noordwestkant van de Zwolse binnenstad) naar de Vinex-wijk Stadshagen. De gemeente wil van het het achtergestelde gebied een "sprankelend nieuwe ruimte" maken.  Het ontwikkelplan wordt nu ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Daarna zullen zogeheten 'ateliers' worden georganiseerd, waarbij omwonenden inspraak krijgen. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids