Normal_voorkant_muzieum_1

Het Nijmeegse museum muZIEum, dat zich profileert als 'het ervaringsmuseum over zien en niet-zien', heeft een goed jaar gehad. Naast een recordaantal bezoekers ontving het museum ook veel prijzen. Dit meldt muZIEum.

MuZIEum ontving afgelopen jaar 39.000 bezoekers, ruim meer dan de 34.000 die in 2017 naar het museum kwamen. Voor komend jaar wordt ingezet op 41.000 bezoekers. De toename in bezoekersaantallen wijdt het museum onder andere aan de verhuizing in 2017 naar de nieuwe (en grotere) locatie aan de Ziekerstraat, en aan de speciale activiteiten in het duister die muZIEum meermaals organiseerde. Daarnaast deden de arrangementen en teambuildingopdrachten voor bedrijven in het donker het erg goed.

 

Ook qua prijzen deed het museum het goed in 2018. Zo was muZIEum finalist in de strijd om de MVO Nederland Award (de prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen die MVO Nederland ieder jaar uitreikt) en nam het in november de Traianus Award in ontvangst, een prijs voor een Nijmeegse onderneming die de stad op uitzonderlijke wijze heeft gepresenteerd. Daarnaast was er brons in de race om om de ANWB-verkiezing Leukste uitje van Gelderland 2018, en staat het voor 2019 wederom in de top-10 van deze zelfde ranglijst.

 

Komend jaar gaat muZIEum de museale presentaties verder uitbreiden en gaat het door met het scheppen van banen voor blinden en slechtzienden. Momenteel zijn er veertig medewerkers met een visuele beperking werkzaam in het museum, onder andere als gids: iedereen die het museum bezoekt wordt persoonlijk rondgeleid.

 

Door: redactie Nationale Recreatiegids