Logo_billybird_park__hemelrijk__volkel__-_2

Ondernemer Ton Derks heeft de gemeente Oss gepolst of er plek is voor de aanleg van een BillyBird Park. Onder deze naam is al een vestiging geopend in het Brabantse Volkel, maar Derks zou graag nóg een waterrecreatiepark willen openen. De politiek in Oss ziet dat wel zitten. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Een locatie is er ook al: de Geffense Plas. Dit recreatiegebied wordt uitgebaat door Perry van Casteren, die het gebied tevens pacht van de gemeente Oss. Dit contract loopt nog zeker dertig jaar. Maar: Van Casteren staat niet onwelwillend tegenover een nieuwe invulling van de Geffense Plas: "Alles is te koop in deze wereld. En ik ben met mijn 66 jaar bijna pensioengerechtigd..."

Ook de lokale politiek staat positief tegenover de komst van BillyBird: "Wij zien het als een verrijking voor Oss als centrumgemeente", aldus Voor De Gemeenschap-raadslid Willeke Verhagen. Ook Jeroen Haring van de Liberale Osse Fractie ziet een recreatiepark aan de Geffense Plas wel zitten: "Goed voor recreatie en toerisme in Oss." SP en GroenLinks houden wel slagen om de arm ("Als het ten koste van de natuur gaat, zijn wij niet voor") en ook Johan van der Schoot (CDA, wethouder ruimtelijke ordening) ziet nog een hobbel: "Derks gaat zo dicht bij Volkel geen tweede BillyBird bouwen. Maar een strandbad met binnen- en buitenspeeltuin is ook mooi."

Door: redactie Nationale Recreatiegids