Normal_olifanten__meer__slurf__drinken__water__bergen

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is de meest diervriendelijke reisbrancheorganisatie ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Surrey dat werd uitgevoerd in opdracht van de dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection. Dit meldt TravelPro.

Van de 62 onderzochte koepelorganisaties waren er slechts drie met richtlijnen voor dierenwelzijn. Naast de ANVR zijn dat de Britse ABTA en het internationale GSTC. Van deze drie doet de ANVR het het beste, met name omdat het als enige ook checkt of de richtlijnen daadwerkelijk worden nageleefd. Karin Bilo (campagnemanager bij World Animal Protection) is lovend over de ANVR, maar perfect is het nog niet: "Het is geweldig dat de Nederlandse reisbranche voorop loopt als het gaat om dierenwelzijn. De ANVR heeft samen met haar leden diervriendelijk toerisme op de kaart gezet. Dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen; er blijft ruimte voor verbetering. Zo geven de richtlijnen van ANVR leden de ruimte om nog steeds dolfijnenshows aan te bieden omdat deze wrede attractie niet expliciet genoemd wordt als onacceptabel."

Frank Oostdam, directeur van de ANVR, is trots op de trots op de erkenning die het krijgt van World Animal Protection: "Het sterkt ons in onze overtuiging dat verantwoorde, waaronder ook diervriendelijke, vakanties, beter en leuker zijn voor mens, natuur en dier en de totale vakantiebeleving." Daarnaast kan hij zich vinden in de zienswijze van Bilo: "We zijn op de goede weg, maar er liggen nog vele uitdagingen."

Door: redactie Nationale Recreatiegids