Normal_dolfijn__dolfinarium

Het Dolfinarium in Harderwijk reageert met gepaste trots op de berichtgeving op de website Looopings dat het park voor het eerst in jaren weer winst heeft gemaakt. In 2014 was dat voor het laatst. Dit meldt Omroep Gelderland.

"We zijn best trots dat we na enkele mindere jaren toch weer winst boeken", zegt Alex Tiebot, de algemeen directeur van het Dolfinarium. Recent bleek nog dat over het laatste boekingsjaar een verlies was geleden van 2,1 miljoen euro, dat beperkt bleef doordat de Spaanse eigenaar Aspro Parks een bijdrage van 2,5 miljoen euro deed.

Nu lijkt het park voorzichtig weer de weg naar boven te hebben gevonden: zoals het er nu naar uit ziet wordt 2018 met winst afgesloten. Volgens Tiebot heeft onder andere het mooie weer van afgelopen zomer een positieve bijdrage geleverd, en stuwt het nieuwe waterpark de bezoekersaantallen op. "Daarnaast zijn we al een paar jaar aan het reorganiseren, zodat we de kosten onder controle kunnen houden", zo vertelt Tiebot, die de toekomst zonnig tegemoetziet: "Er komt een nieuwe voorstelling met dolfijnen, voor het eerst in vijf jaar. Ook willen we in 2019 het waterpark gaan uitbreiden."

Sinds deze week is de seizoenssluiting van het Dolfinarium ingegaan. In februari 2019 gaat het park weer open.

Door: redactie Nationale Recreatiegids