Normal_dreammocomuseum__2_

Vandaag lanceert het Amsterdamse Moco Museum de nieuwe augmented reality-app Moco Play. Om de lancering van de AR-app te vieren worden er vanaf maandag 350 minikunstwerken verstopt in de buurt van het museum. Wie de app inzet, kan de werken tot leven zien komen. Dit meldt het Moco Museum.

Daarnaast mag iedereen die zijn vondst in een selfie deelt op social media (inclusief de hashtag #mocohunt) het museum gratis bezoeken in de actieperiode (die loopt van 29 oktober tot en met 2 november)

"We zijn altijd bezig met innovatie in het museum om bezoekers een nieuwe, bijzondere ervaring te bieden. Met Moco Play willen we een nieuwe dimensie toevoegen aan het museumbezoek, en de bezoeker uitnodigen om onderdeel te worden van de kunst", aldus oprichters Lionel en Kim Logchies van het particuliere museum. Met de app, die gratis beschikbaar is voor zowel iOS als Android, wil het culturele ondernemersduo een 'digitale laag' toevoegen aan de moderne kunst in het museum. Bezoekers kunnen een mobiele telefoon of tablet op de kunstwerken van onder meer Iraans kunstenaarsduo Icy & Sot, Andy Warhol, Yayoi Kusama en Keith Haring richten om deze op hun scherm tot leven zien komen.

Het Moco Museum opende in 2016 zijn deuren, en ontving recent de miljoenste bezoeker. Het toont vooral moderne werken van kunstenaars als Andy Warhol, Salvador Dalí en Banksy.

Door: redactie Nationale Recreatiegids