Normal_strandtent__nederland__noordzee__strand__zee

Afgelopen zomer was lang, warm en kende meer dan honderd zomerse dagen. Geen ongunstige omstandigheden voor de 321 strandtenten langs de Noordzeekust: die boekten recordomzetten. Dit meldt RTL Z.

Volgens  Stephan van der Stee van Strand Nederland, de belangenorganisatie van strandpaviljoenhouders, was afgelopen zomer de beste zomer ooit: "Als je met meer dan honderd zomerse dagen dit jaar geen geld kunt verdienen, dan gaat het je nooit lukken."

Exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar dat iedereen geprofiteerd heeft van de ongekende zomerse omstandigheden is al wel duidelijk: naar schatting hebben de strandtenten tussen de tien en honderd procent meer omzet gedraaid dan anders.

Ook nu de herfst officieel al is begonnen, houdt de zomer aan. Daar profiteren niet alle ondernemers langs de kust van: ongeveer de helft van de strandtenten is tijdelijk, en de helft daarvan (rond de tachtig) is al afgebroken. Voor de paviljoens die nog wel in bedrijf zijn worden geen recordomzetten meer verwacht: "De gasten komen voor de lunch of voor een drankje naar het terras, maar blijven niet meer in groten getale voor het diner. Daarvoor is het 's avonds te koud", aldus Van der Stee.

Door: redactie Nationale Recreatiegids