Roompot koopt omstreden vakantieparken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Roompot Vakanties gaat de Zeeuwse vakantieparken Duinrand (in Burgh-Haamstede) en Visserskreek (in Wolphaartsdijk) verhuren en exploiteren. De recreatieonderneming wil de campings ombouwen naar luxe vakantieparken, iets wat gevoelig ligt bij de huidige bezoekers. Dit meldt Het Financieele Dagblad.

De vaste gasten van de twee vakantieparken zien het niet zitten dat ze plaats moeten maken voor in totaal 480 luxe vakantiebungalows (200 in Duinrand en 280 in Visserskreek). Ze hebben een beroep gedaan op de provinciale en gemeentelijke politiek om de plannen een halt toe te roepen. Daarnaast is er een online petitie gestart namens de 'inwoners van de provincie Zeeland en Goeree-Overflakkee, toeristen en overige belanghebbenden'. Die is inmiddels 3.700 keer ondertekend.

Met bouw van de huisjes zou in 2020 moeten worden begonnen. De kosten hiervoor worden geraamd op 140 miljoen euro. De Roompot Group heeft recent een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Leisure2B om de bouw te realiseren.

Roompot is van oorsprong een Zeeuwse onderneming en zet jaarlijks 300 miljoen euro om. Een aantal jaar terug werd het overgenomen het Franse private-equitybedrijf Paribas Affaires Industrielles.

Door: redactie Nationale Recreatiegids