Normal_toverland

Niet minder dan zes buitenlandse prijzen ontving pretpark Toverland afgelopen week. Duitsland, Spanje, Italië: vanuit al deze landen kwamen er awards richting het Limburgse attractiepark. Dit meldt de website Verkeersbureaus.info

Het Spaanse Parks and Attractions Community riep, op basis van honderden reviews en het oordeel van een vakjury, Toverland uit tot beste attractiepark van Europa. Het park ontving daarvoor een PAC Award (naar de initialen van de Spaanse organisatie). Voor de themagebieden Port Laguna en Avalon kreeg Toverland nog een PAC Award, in de categorie Beste Nieuwe Attractie.

Ook vanuit Duitsland werd Toverland uitgeroepen tot Beste Attractiepark. Het vaktijdschrift parscout | plus reikte een Parscout Award uit aan Toverland voor Beste Attractiepark van Europa tot één miljoen bezoekers.

Daarnaast doet achtbaan Fēnix het goed: de website Worldofparks.eu riep de wing coaster uit tot Beste Nieuwe Attractie, een prijs die het ook kreeg van de Italiaanse website Parksmania. De awards die dit online magazine jaarlijks uitreikt worden gezien als de Oscars van de Italiaanse vrijetijdsbranche.

Tot slot viel Toverland bij Worldofparks ook in een andere categorie in de smaak. De lezers van deze website verkozen Toverland tot de een-na-beste in de categorie Beste Europese Attractiepark voor kinderen.

Caroline Kortooms, directrice van het Sevenumse pretpark,  is erg trots op deze awards. "Het is geweldig dat Toverland tot ver over de landsgrenzen gewaardeerd wordt door zowel de fans als de branche." Eerder dit jaar kende vaktijdschrift Kirmes & Park Revue ook al een drietal prijzen toe aan Toverland. Het ging toen om European Star Awards voor Beste Attractiepark tot één miljoen bezoekers en voor de achtbanen Fēnix en Troy.

Door: redactie Nationale Recreatiegids