Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toverland overladen met internationale prijzen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Niet minder dan zes buitenlandse prijzen ontving pretpark Toverland afgelopen week. Duitsland, Spanje, Italië: vanuit al deze landen kwamen er awards richting het Limburgse attractiepark. Dit meldt de website Verkeersbureaus.info

Het Spaanse Parks and Attractions Community riep, op basis van honderden reviews en het oordeel van een vakjury, Toverland uit tot beste attractiepark van Europa. Het park ontving daarvoor een PAC Award (naar de initialen van de Spaanse organisatie). Voor de themagebieden Port Laguna en Avalon kreeg Toverland nog een PAC Award, in de categorie Beste Nieuwe Attractie.

Ook vanuit Duitsland werd Toverland uitgeroepen tot Beste Attractiepark. Het vaktijdschrift parscout | plus reikte een Parscout Award uit aan Toverland voor Beste Attractiepark van Europa tot één miljoen bezoekers.

Daarnaast doet achtbaan Fēnix het goed: de website Worldofparks.eu riep de wing coaster uit tot Beste Nieuwe Attractie, een prijs die het ook kreeg van de Italiaanse website Parksmania. De awards die dit online magazine jaarlijks uitreikt worden gezien als de Oscars van de Italiaanse vrijetijdsbranche.

Tot slot viel Toverland bij Worldofparks ook in een andere categorie in de smaak. De lezers van deze website verkozen Toverland tot de een-na-beste in de categorie Beste Europese Attractiepark voor kinderen.

Caroline Kortooms, directrice van het Sevenumse pretpark,  is erg trots op deze awards. "Het is geweldig dat Toverland tot ver over de landsgrenzen gewaardeerd wordt door zowel de fans als de branche." Eerder dit jaar kende vaktijdschrift Kirmes & Park Revue ook al een drietal prijzen toe aan Toverland. Het ging toen om European Star Awards voor Beste Attractiepark tot één miljoen bezoekers en voor de achtbanen Fēnix en Troy.

Door: redactie Nationale Recreatiegids

25 juli '24 (13:05)

Eigenaar Ruud Koppens verkoopt ETF Ride Systems en gaat met pensioen

Ruud Koppens, eigenaar van ETF Ride Systems, is per 1 juli 2024 met pensioen gegaan. Hij heeft 26 jaar lang leiding gegeven aan het bedrijf dat dark rides ontwikkelt, maar heeft het stokje doorgegeven aan een particuliere familiegroep die actief is in de amusementsindustrie. Dit meldt ETF Ride Systems.

25 juli '24 ( 8:30)

'Duidelijke toename' verkoop treintickets naar Parijs door Olympische Spelen

De NS ziet "een duidelijke toename" in de verkoop van treintickets naar Parijs. Daar beginnen vrijdag de Olympische Spelen. Voor de laatste week van de Spelen zijn tot nu toe zelfs bijna twee keer zoveel treintickets naar de Franse hoofdstad geboekt als vorig jaar voor dezelfde boekingsperiode, meldt de vervoerder.

24 juli '24 (11:55)

Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

24 juli '24 (11:42)

Ondernemer boos omdat zijn speelparadijs in Etten-Leur nog niet klaar is

In Etten-Leur wil een ondernemer een speelparadijs neerzetten aan de Hoge Neerstraat, waar voorheen een partycentrum stond. Daar zit hij al lange tijd voor om de tafel met de gemeente. Tijdens een van die gesprekken kon hij zijn frustraties moeilijk voor zich houden. Het hele proces duurt erg lang volgens hem, meldt BN de Stem.

23 juli '24 ( 8:30)

ANWB: automobilisten kunnen beste hele zomer Parijs mijden

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

17 juli '24 ( 8:43)

Nederlandse export fietsen in zeven jaar tijd verdubbeld

Fietsen zijn een steeds groter exportproduct geworden voor Nederland. In een periode van zeven jaar is de exportwaarde van fietsen ruim verdubbeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

16 juli '24 (12:16)

Beoogde verhoging toeristenbelasting Ermelo maakt ondernemers niet blij

Het wordt vanaf volgend jaar waarschijnlijk een stukje duurder om te overnachten in Ermelo. Er moeten meer inkomsten komen via de toeristen- en forensenbelasting in de gemeente, zo’n 800.000 euro extra. Dat zal naar alle verwachting betekenen dat onder andere de toeristenbelasting verhoogd wordt. Niet iedereen kan het besluit begrijpen, meldt de Stentor.