Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hoek van Holland moet Rotterdam Beach worden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Er zijn plannen om Hoek van Holland om te dopen tot Rotterdam Beach: een 'bruisend vierseizoenenstrand', bereikbaar met de metro. De politiek is enthousiast, veel Hoekenezen minder. Dit meldt NRC Handelsblad.

Een van de drijvende krachten achter Rotterdam Beach is projectontwikkelaar Jacko Roest. Hij is onder andere de eigenaar van 74 Landal-villa’s in de buurt van Hoek, en wil nu met een internationaal consortium 130 miljoen euro gaan investeren in hetzelfde gebied, binnen een periode van tien jaar. Rotterdam groeit als populaire woon- en toeristenstad stelt Roest; samen met Den Haag wonen er in de regio volgens hem 2,3 miljoen mensen, en daar moet de recreatiesector zich toe gaan verhouden: "De behoefte aan ontspannen wordt groter. Dus ook de druk op dit soort gebieden."

Het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd (een adviesbureau op het gebied van vrije tijd, toerisme en recreatie) kwam in september al met de uitkomsten van een marktonderzoek, en in het verlengde daarvan, met concrete plannen voor het gebied: er kunnen 250 vakantiehuizen bij kunnen worden gebouwd, aan het Zeeplein is ruimte voor een hotel voor honderd personen, en de  Duitse bunkers van de Atlantikwall moeten worden uitgegraven en onderdeel worden van een museale route.

De politiek is voorstander van de plannen, maar stelt wel dat goede bereikbaarheid een must is. In 2021 moet de Hoekse Lijn, een metroverbinding met Rotterdam, worden doorgetrokken tot pal aan het strand. Het zou van Rotterdam de eerste stad met een metro naar zee maken.

Veel inwoners van Hoek van Holland, met nam de oudere, zijn minder enthousiast. Hoek is een "Galliërsdorp", stelt Roest. De bevolking van ruim tienduizend inwoners is overwegend autochtoon, vergrijsd en gesteld op rust: die ziet duinbouw en meer toeristen niet zitten. Cees Schalkoort, voorzitter van de ondernemersvereniging: "Bij de opening van het strandseizoen moet de Rotterdamse vlag worden gehesen. We kunnen weinig mensen vinden om die vlag te hijsen." Jacko Roest laat zich er niet door weerhouden. Medio volgend jaar wil de projectontwikkelaar het voorlopige plan voor Rotterdam Beach presenteren.

Door: redactie Nationale Recreatiegids

11 juli '24 (11:10)

‘Extremere weersomstandigheden bieden kansen voor Nederlandse recreatieondernemers’

Vorige week bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Vakantie Sentiment Monitor uit. Daarin werden een aantal conclusies getrokken, waaronder de keuze van Nederlanders om vakantie in eigen land te vieren vanwege extreme weersomstandigheden. HISWA-RECRON ziet daarin kansen voor ondernemers in Nederland, meldt de branchevereniging.

10 juli '24 ( 9:18)

Budgetmaatschappijen vervuilen minder dan traditionele vliegmaatschappijen

Wie binnen Europa wil vliegen – als je dat überhaupt al wilt – is het beste uit met een budgetmaatschappij. Niet alleen zijn deze over het algemeen een stukje goedkoper dan de traditionele maatschappijen, ze zijn ook efficiënter en dus minder vervuilend. Dat concludeert de Consumentenbond na eigen onderzoek. Naast efficiëntie vervoeren zij vaak ook minder overstappers en vliegen ze met zuinigere toestellen, meldt de Consumentenbond. 

09 juli '24 ( 9:52)

‘Gebruik tijdens vakantie geen openbare wifi en start smartphone elke dag opnieuw op’

Het is erg verleidelijk om een openbaar wifi-netwerk te gebruiken wanneer je op vakantie geen internet hebt. Die vind je overal: in cafés, op vliegvelden of in winkelcentra. Toch is het verstandig om deze niet of zo min mogelijk te gebruiken. Het kan zomaar voorkomen dat een cybercriminelen hiermee jouw persoonlijke gegevens proberen te stelen. Veel openbare wifi-netwerken zijn onbeveiligd en gebruiken geen versleuteling. Dat maakt het gemakkelijk voor criminelen om gegevens die mensen ontvangen en versturen te onderscheppen, meldt softwarebedrijf Visma. 

05 juli '24 ( 9:15)

Hoeveelheid verkochte merchandise Taylor Swift is 'uitzonderlijk'

De hoeveelheid merchandise van Taylor Swift die de afgelopen dagen bij de Johan Cruijff ArenA verkocht is, is "uitzonderlijk". Arnoud Maas, eigenaar van Arnie Merch, heeft dit niet eerder meegemaakt. Zijn bedrijf verzorgt de verkoop van alle merchandise bij concerten in het Amsterdamse stadion, maar ook bij de Ziggo Dome en AFAS Live.

05 juli '24 ( 8:30)

Zaterdag volle cafés door EK kwartfinale, omzet blijft achter

De cafés die zich richten op de EK-wedstrijden van Oranje verwachten zaterdag rond de kwartfinale tegen Turkije helemaal vol te zitten. Dat was bij eerdere duels van het Nederlands elftal al nagenoeg het geval, maar het groeiende belang van de wedstrijden en het gunstige tijdstip op de zaterdag om 21.00 uur zorgen naar verwachting voor extra drukte. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP.

04 juli '24 ( 9:53)

Extreem weer factor voor derde van Nederlanders bij maken vakantiekeuze

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een vakantie geboekt en gaat binnen een jaar nog weg. De populairste vertrekmaand is juli, ondanks dat er minder Nederlanders zijn die in deze maand en augustus een vakantie boeken. Ook kiezen mensen sneller voor een vakantie in eigen land als zij vrezen voor extreem weer. Dit blijkt uit de Vakantie Sentiment Monitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). 

04 juli '24 ( 8:48)

Rode Kruis: vakantieganger niet voldoende voorbereid op ramp

Het Rode Kruis wil dat mensen die op vakantie gaan zich beter voorbereiden op noodsituaties die tijdens hun reis kunnen ontstaan. De organisatie stelt namelijk op basis van eigen onderzoek dat Nederlandse toeristen vaak niet weten hoe te handelen bij natuurgeweld.

03 juli '24 ( 8:50)

Arriva voert speciale abonnementen in voor treinen en bussen in Limburg

Kinderen tot en met 11 jaar oud kunnen later dit jaar gratis met het openbaar vervoer van Arriva in Limburg. De provincie voert daarvoor vanaf de tweede helft van 2024 een speciaal abonnement in. Ook komt er een abonnement voor jongeren die daarmee korting krijgen op reizen met Arriva.

01 juli '24 (10:32)

Noordelijke ondernemers, overheden en onderwijs verdiepen samenwerking

Ondernemers, overheden en onderwijs uit de gastvrijheidsbranche uit Noord-Nederland verzamelden op 25 juni in Appelscha om samen acties te bedenken om het groeiende probleem van personeelstekorten in de branche op te lossen. Bijna één jaar na lancering van het landelijke ‘Hospitality Pact’ hebben regionale partijen afgesproken om ook hier de handen ineen te slaan.

28 juni '24 (11:58)

Veel vrijetijdsondernemers kampen met hoge kosten

In 2024 heeft de vrijetijdssector een groeivolume van 3 procent en zal daar in 2025 naar verwachting 1,5 procent bij komen. De toename van consumptie en groei van met name buitenlandse bezoekers zijn de belangrijkste oorzaken voor deze groei. Tegelijkertijd kampen vrijetijdsondernemers nog altijd met hoge kosten door stijgende lonen, huurprijzen en inkoopprijzen. Dit meldt ABN AMRO in haar laatste sectorprognose.